Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Przecież napisalem, ze 2.0 TSI, bije wszystkie Alfy, a 2, 0 TDI nie bije tylko 2,4 i TBI.... Ale to temat o Giuli.....
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Nasza dyskusja potwierdza stan faktyczny. To że była zaniedbywana to nasza wina??? To że nie robiono nic przez lata, to nasza wina??
W tym czasie inni producenci wypuszczają nowe modele, reagują na potrzeby rynku.
Nawet Koreańczycy zaczynają robić fajne auta. A co robią włodarze Alfy???
Za ten stan rzeczy powinni obwiniac siebie. Przespali lata.
Życzę dobrze temu projektowi. Ma szansę aby odbudować wizerunek marki, bo myślę że jeszcze jest co ratować.
Ale w żadnym wypadku nie jestem fanatycznym fanboy'em, jak co niektórzy.
Patrzę trzeźwo i nie mam klapek na oczach.
Mam zarówno Alfę jak i inne auta. I w każdym widzę coś ciekawego, ładnego, czy też praktycznego.
Różnica jest taka, że ja potrafię o tym pisać i wytykać wady w Alfie (jak i innym markom) a "fanatycy" nie :-D
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez marti ; 27-09-2015 o 23:17
Ciekawe przez ile ostatnich lat była zaniedbywana według niego ... staram sie policzyć ile szef wszystkich szefów siedzi już na stołku.
wcześniej:
YUGO 65 1.3 (ZASTAVA) '86 - 1994-1997
AR 146 1,4 boxer '97 - 1997-1999
AR 156 2,0 TS '98 - 2000-2001
AR 156 2,5 V6 '99 - 2001-2004
AR 156 GTA '03 - 2006-2009
AR 159 3,2V6 Q4 ti '07 - 2009-2014
teraz:
Honda CRV (służbowa)
Maserati Ghibli SQ4 '15
to przecież takie proste
https://en.wikipedia.org/wiki/Sergio_Marchionne
czyli dał impuls i do 4C i Giulii QV.
A kiedy Alfa miała podobne modele - w 1989 SZ, bo wcześniej to już tylko Montreal (8C Competizione świadomie pominąłem).
To przecież nie on decydował o unifikacji (częściowej) z FIAT'em albo współpracy z GM (co ostatecznie okazało się niekorzystne dla AR), ale przecież wiecie lepiej.
Tutaj zostańmy przy Giulii.
Skoro tyle czekaliśmy na nowe modele, to i o cywilnej Giulii piszmy jak się zmaterializuje.
A moderator przeniesie wiekszość postów z OT do nowego tematu "Lamenty i utyskiwania na Sergio drania" albo "Jak se nie pojęczę to się strasznie męczę".
Ostatnio edytowane przez Archi ; 28-09-2015 o 08:14
Alfa Romeo Nel Cuore
Nie twierdze,że FCA jest zajebiste itd. tylko dajmy im szanse bo jak czytam 80% postów w temacie to mam wrażenie,że niektórzy jeżdżą swoimi Alfami za karę . Bociek mogłeś kupić RSa przecież. Vageniarze tak nie krytykują Alfy jak własna "ekipa". Wolność wyboru,może czas zmienić auto i forum na Skodaholicy :-)