Możesz do wszystkiego użyć kabla ELM (musisz mieć adapter 1 do połączenia się z niektórymi modułami).
Ten niebieski to pewnie KKL. Przełączniki służą do łączenia się z ECU, poduszkami i ABS.
Możesz do wszystkiego użyć kabla ELM (musisz mieć adapter 1 do połączenia się z niektórymi modułami).
Ten niebieski to pewnie KKL. Przełączniki służą do łączenia się z ECU, poduszkami i ABS.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
- Co to znaczy adapter 1 ? Mam tylko taki kabel : https://www.google.pl/search?q=kabel...ml%3B800%3B653
- Niebieski to KKL. Muszę gdzieś poszukać jak bawić się tymi przełącznikami![]()
To ja mam takie pytanie, czy jak mam KKL niebieski z przełącznikami oraz elm327 v2 oba od Viakena to czy potrzebna jest jeszcze przejściówka typ 1?
Dzisiaj połączyłem się z ABSem za pomocą KKLa z przełącznikiem czego nie mogłem zrobić tym elm 327 v2. Więc zadam pytanie, z jakimi modułami połączę się tylko za pomocą ELMa327 v2 z przejściówka typ 1? Właściwie chodzi mi o sens posiadania przejściówki jeśli ma się niebieski KKL...
Napisz do Viaken, otrzymalem od nich rozpiske co, gdzie, czym..
Wysłane z mojego Grand X In
Tu masz listę modułów i co do czego:
http://multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Wnioskuję iż w moim przypadku sens posiadania adaptera typ1 miały w sytuacji gdybym miał lampy xenon ale że mam zwykłe to do samego ABS posłuży KKL niebieski z przełącznikiem. Dzięki![]()
Czy jak łączycie się z Absem to słychać u Was krótkie sygnały dźwiękowe z kabiny auta, takie pikania wraz ze zmianami ikonek na wyświetlaczu w lewym dolnym rogu?
U mnie podczas łączenia do komputera ABS pojawia się błąd VDC na ekranie komputera + wyświetla się kontrolka. Ale po odpięciu kabla i ponownym zapaleniu nic się nie pojawia z powrotem.
BTW adapter 1 jest potrzebny do połączenia do komputera ABS(VDC) i komputera ksenonów. Ale do obu można połączyć się przez KKL (jest o tym dokładnie napisane na stronie, którą powyżej podał magil)
Ostatnio edytowane przez jahu ; 28-12-2014 o 13:27