Przeszukaj to forum: http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=5&t=1493 powinienes znalesc swoj model.
Spotkał się ktoś w AR 159 1.9 JTDm 16V z taką sytuacją, że może połączyć się z ECU, może kasować błędy, ale nie może wywołać testów?
Mam kable pozostałe mi po AR 147 1.9 JTD 16V: Viaken KKL oraz ELM, do łączenia używam FES, gdzie widzę swój silnik, mogę połączyć się z wszystkimi modułami, mogę kasować błędy, ale nie mogę testować: na włączonym zapłonie przy próbie wywołania testów (np. wentylatora, kontrolek) zero reakcji (tzn. program twierdzi że wykonuje test, ale w aucie nic się nie dzieje, a wiem że kontrolki sprawne, wentylator przynajmniej na drugim biegu działa), na włączonym silniku pojawia się komunikat o nieprawidłowych warunkach do przeprowadzenia testów.
Macie jakieś pomysły gdzie może leżeć przyczyna?
Użyj MES.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Dzięki, zorganizuję sobie MES-a i spróbuję.
Panowie jakie macie ustwienia portow com na win 7? Mi cos sie pochrzanilo i dzialajacy interfejs swieci permamantnie na czerwono mimo informacji o poprawnym dzialaniu. oczywiscie nie moge sie polaczyc z ECU mimo iż test w mec wychodzi poprawny.
Prędkość 38400. Ważne, żeby w MES był ustawiony port identyczny z tym w Windzie oraz prędkość.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Magil - dięki już działa
a z innej beczki - różnice między mes a fes są duże ?
ma ktoś może pełną wersję mes działającą ?
Hesus podaj @na priv to ci przesle cos tam![]()