Czy ma ktoś może informacje która wersja mes lub fes umożliwia korektę hodometra w ECU? Mam wersję 2.6 full i 3.5 fes ale w żadnej nie ma takiej możliwości.
Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka
Czy ma ktoś może informacje która wersja mes lub fes umożliwia korektę hodometra w ECU? Mam wersję 2.6 full i 3.5 fes ale w żadnej nie ma takiej możliwości.
Witam sprzęt krótko testowałem łaczy się z alfa obd lecz nie ze wszystkimi modułami działa napewno body radio parking noe działa silnik skrzynia biegów czy jest to spowodowane wersja demo? Macie może full wersję? Co do PC multiscan działa lecz też nie mam pełnej wersji ma ktoś może full wersję multiscana? Kilka fotek jakie błędy mi wyskoczyly
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Nie zależy mi na body bo w body mam dobry przebieg ale w ECU bo tam hodometer pokazuje mi 0km
Panowie znalazłem generator licencji na Alfa OBD w wersji 1.8.4. więcej informacji na priv. Wszystko działa oprócz silnika znów i skrzyni nie łączy się więc to musi być wina interfejsu panowie pytanie następujące jakie adapter lub kabel kupić aby chodził na 100%
Ostatnio edytowane przez slawek1987 ; 16-11-2015 o 20:04
Panowie i Panie pomóżcie. Posiadam pełną wersje FES 3.6.2. Potrzebuje jeszcze kabla aby zgrać to moją Alfą. Potrzebuje wykasować inspekcje olejową i nic więcej nie planuje cudować. Co kupić aby na pewno dało się to zrobić? Powiem od razu że nie potrafię wylutować rezystora o którym tu czytałem. Byłbym wdzięczny za konkretny link do allegro. Z góry dziękuje
http://allegro.pl/nowy-polski-elm327...990511908.html
i możesz dokupić ten kabelek do pełnego wykorzystania elm-a
http://allegro.pl/adapter-fes-do-elm...993274047.html
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
Podpowiecie co może powodować zapalanie kontrolki "check engine" przed odpaleniem, gdy nie ma żadnego błędu w MES? Jakiekolwiek sugestie mile widziane.