Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Sytuacja aktualna :czekam na auto, ponoć jest w Pl, "mój" (super zresztą) handlowiec już nie pracuje...w tym salonie
Dzwonię, bo muszę ustalić pewne sprawy.-w sumie ważne także z punktu widzenia salonu (wpływ kasy). W salonie dwóch sprzedawców AR, jeden na urlopie (normalne) drugi nieobecny (zdarza się). Informacji brak, ktoś zastępuje, ale przecież nie zna sprawy. Ma oddzwonić kierownik - nie odezwania :/ kupowałem przeróżne auta, salonowe, nowe, używane.... I nikt nigdy nie miał takiej zlewki - sorry, dla mnie to jest kosmos. Pal licho podejście do klienta, ale przecież to realna kasa dla sprzedawcy (salonu, cokolwiek). Wyobrażałem sobie to tak, że dostaje info na każdym etapie, ktoś o to dba, komuś zależy - widać tylko mireasumując - w głowie się nie mieści
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Przeważnie tak jest że klient na życzenie jest informowany o etapach produkcji bo sprzedawca widzi w systemie postęp. No ale jak widać nie wszędzie. Już pisałem dlaczego tak jest. I tu nie chodzi o to, że właściciel mógłby zadbać. On też kokosów z tego nie ma. Nawet wybrane przez włochów meble musi sam kupić i sprowadzić. Problemy z płatnościami.Kombinowanie ze stockiem. Koledzy też czasem sprzedają na zero żeby wyrobić jakiś durny plan i dostać wycieczkę na Majorkę. Krótkoterminowe myślenie. Wymagania z sufitu ma fiat i jeszcze kłody pod nogi dealerowi rzuca bo rynek Polski dla nich nic nie znaczy. Tylko Włochy i USA To jak klient ma być obsłużony premium?
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Ok, z jednej strony, jestem 2 stanie to zrozumieć - z drugiej co mnie to obchodzi? Kupuje kosztowny samochód i mam prawo oczekiwać minimum. W kontekście biznesowym-nie wiem i nie chce wiedzieć, jaką mają marzę -mnie nikt nie pyta, jaką mam ją-skoro się podejmuje Czegoś, to mam dołożyć wszelkich starań by było ok, jeśli robię to "za darmo" to moja sprawa. I tak prowadzę swój biznes w pewnym momencie decydując, że stać mnie na droższe, nietuzinkowe auto. Okazuje się jednak, że wszyscy mają w mnie w dup..e,prędzej, czy później swoje auto odbiorę, ale nie mówmy, że normalne jest to zachowanie. Odbieramy w firmie dwa auta " z tego samego rozdania". Drugie to Volvo i uwierz, że inaczej wygląda obsługa...
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Oczywiście masz rację. Klienta nie powinno obchodzić co się dzieje od kuchni. Ma być dobrze obsłużony i wyjechać z salonu zadowolony. Tak samo z serwisem. Niestety jak jest każdy widzi. Obecnie trwają szkolenia kierowników serwisu. To dobry krok w stronę premium ale jeszcze daleka droga.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Ja akurat mam z próby zakupu V40 w Volvo bardzo złe wspomnienia. Ostatecznie kupiłem Giuliettę. Nie wynikało to do końca z poziomu obsługi, tylko głównie z wymiarów bagażnika, ale być może dobry serwis by mnie "kupił'. Tyle że było dokładnie odwrotnie.
- - - Updated - - -
Ja akurat mam z próby zakupu V40 w Volvo bardzo złe wspomnienia. Ostatecznie kupiłem Giuliettę. Nie wynikało to do końca z poziomu obsługi, tylko głównie z wymiarów bagażnika, ale być może dobry serwis by mnie "kupił'. Tyle że było dokładnie odwrotnie.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS