Mój zbiornik oleju wspomagania nie ma wytłoczonej okrągłej"pieczątki" z datą. Czy to znaczy,że jest już wymieniony, czy jest to zamiennik?
Auto jest z 2007r 1,9jtdm 150KM
Foto? Oryginały mają pieczątki.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Zrób foto jak Lucas sugeruje i wrzuć tu, ja ze swojej strony dodam, że po zmianowy ma pieczątkę z datą a przed zmianowy to nie pamiętam. Ale przyjrzyj się czy masz znaczek Ricambi Originali.
Dziękuję za odzew. Na zbiorniczku jest ramka z napisem PAR. CO. C705, a powyżej chyba oznaczenie tworzywa :>PA 6.6<. POmiedzy nimi jest gładko. Auto stoi teraz u mechanika więc zdjęcie możliwe dopiero w przyszłym tygodniu. Jak zrobię, to odgrzebię temat.
Witam
Dzisiaj byłem na przeglądzie i prosiłem o wymianę zbiorniczka, bo mam przedliftowy. Olej się nie pienił, ale gumowało. Prosiłem też, żeby mi nie lali zielonego jak od nowości mam czerwony. I co - Panowie nie mieli na miejscu zbiorniczka, wiec wymienili tylko olej na ZIELONY. Jako rozwiązanie serwisowe i jeszcze radio zjeb..li, nie chce się włączyć
Wiedziałem, że ktoś zaraz napisze o maglu. To co teraz zrobić? Myślę, że trochę tak pojeżdżę, a w przyszłości i tak wymienię zbiorniczek. Gumowanie zniknęło. Wyraźne dzwieki trrry trrry przy kręceniu kierowcą na postoju też są wyraźnie mniejsze, ale jednak pozostały.
To tyrrr, tyrrr to listwy w maglu jak już zaczną przeciekać to przestanie tyrkać. A tak pozatym trzeba było się nie zgadzać z tą wymianą i czekać na zbiorniczek. Te ichnie rozwiązania serwisowe to są dobre ale do drenowania kieszeni z kasy.
Mówiłem o zielonym płynie i o możliwości późniejszych przecieków, ale on, że nie przy tym przebiegu 74 kkm