u mnie tak samo jak u Falco wyczyszczony zbiorniczek chyba z 10 razy- straszny syf ze środka- a tera po jeździe lustro płynu i wspomaganie jakby lepiej chodziło
u mnie tak samo jak u Falco wyczyszczony zbiorniczek chyba z 10 razy- straszny syf ze środka- a tera po jeździe lustro płynu i wspomaganie jakby lepiej chodziło
Czy ktoś jest w stanie mi potwierdzić, że pozmianowy zbiorniczek wspomagania do JTDM jest całkowicie bez filtra?
Walczę ze wspomaganiem u siebie i zastanawiam się nad opcją usunięcia go.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Witam. Mam problem. Zakupiłem już zbiorniczek i płyn GI/R. Natomiast nie mogę zweryfikować co mam zalane aktualnie. Olej aktualnie zalany jest koloru żółtawego. Co ciekawe na masce samochodu mam nalepione, że płyn wspomagania to GI/R, jednakże poprzedni właściciel mówił, że regenerował maglownicę (na której podobno są już luzy według mojego mechanika). I teraz pytanie: Jak spuścić precyzyjnie stary olej, żeby zalać wszystko nowym, zielonym GI/R? Czy są jakieś przyrządy do odsysania starego oleju? W ASO zawołali 120 zł na wymianę oleju i zbiornika, ale nie wiem czy oni wystarczające precyzyjnie usuną stary płyn.Proszę o szybką pomoc, gdyż jutro miałbym jechać do ASO.
bez obaw, nawet jak trochę zostanie nic się nie stanie. Te oleje mają po prostu różną lepkość i jak będzie niedokładnie usunięty to pompa może dalej wyć.
Ostatnio edytowane przez Jfuel ; 08-04-2016 o 15:30
Zalewaj nowy plyn w ilości łącznej ok 2 -3 l i wybieraj z zbiornika.(oczywiście poruszając kierownicą)
Wysłane z Nokii 3310
Ostatnio edytowane przez Lucas83 ; 08-04-2016 o 19:08
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Panowie wymieniłem zbiorniczek i olej. Poprzedni olej miał kolor coca coli. Aktualnie zalałem GI/R taki zamówiłem z ASO z Opola (kupiłem go tam razem ze zbiornikiem, był problem z dostępnością). Pojawił się problem, płyn wydostaje się przez korek zbiornika. Możliwe, że było go po prostu ciut za dużo czy jak?
korek zbiorniczka ma bagnet, z jednej strony zaznaczony poziom dla 20*C z drugiej strony dla 90*C. Sprawdź uważnie czy nie masz za dużo płynu na zimnym/ciepłym.