No właśnie Mariusz, daj znać co się dzieje po wymianie zbiorniczka.
Powiedz jeszcze, czy kupując podawałeś VIN, albo może nr. części?
Pozdrawiam.
- Rafał
No właśnie Mariusz, daj znać co się dzieje po wymianie zbiorniczka.
Powiedz jeszcze, czy kupując podawałeś VIN, albo może nr. części?
Pozdrawiam.
- Rafał
Rafał, podawałem numer VIN. Gościu mi powiedział, że z katalogu wynika, że była zmiana i właśnie po numerze VIN wyskoczyło, że zbiorniczek pozmianowy.
Zmiana nastąpiła w 2009 roku, nr katalogowy zbiornika - 51880990.
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic
Ja to będę robił w przyszłym tygodniu to podzielę się wrażeniami. Z tym, że u mnie nic nie buczy. Tylko mam to gumowanie/mrowienie na kierownicy, nic poza tym.
No to masz tak samo jak ja, więc pewnie wymiana zbiorniczka i zalanie nowego płynu problem zlikwiduje, tak jak w przypadku większości kolegów.
Witam
Panowie kto ma zamiar wymienić zbiorniczek, bo w takim razie chyba bede musiał kupić ten płyn GI/R - Zielony
mogę komuś odsprzedać za grosze GI/E - CZERWONY
pytałem kumpla i mi powiedział że jak mam taki rdzawo-żółty to raczej się taki zrobił z koloru zielonego.
Mariuszoles sorry że Ci jeszcze raz głowe zawracam ale czy mógłbyś z tego swojego ze zbiorniczka wylać parę kropel na biały papier toaletowy
i zrobić zdjęcie i wkleić na Forum? ciekawi mnie czy bedziesz miał kolor zielony czy taki jak u mnie, rdzawo żółty
Postaram się jutro po południu. Szkoda, że wcześniej nie dałeś znać, że chcesz opylić GI/E. Na pewno wziąłbymtyle że już zamówiłem i jutro ma przyjść pocztą :/
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk