Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

Oglądałem w Warszawie taką z szarym wnętrzem i też wyłaził czarny z pod spodu przy tych schowkach. U mnie też widać liczne uszkodzenia i obtłuczenia ale ze względu, że mam czarne plastiki to nie rzuca się to w oczy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar xzixeres
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    A taki podjarany na zlocie byłeś czyli się za rok nie zobaczymy....
    Zobaczymy ale w nowej budzie w oku teraz siedzie FL TI

- - - Updated - - -

Cytat Napisał hfl Zobacz post
    Dzięki za chęci. Byłbym niezmiernie zobowiązany, bo moja ostatnia wyprawa skończyła się fiaskiem.

- - - Updated - - -

Dostałem chwilowego skoku ciśnienia po tym poście. Auto z forum i tak blisko. Niestety na zdjęciach dopiero wyszło że to przedlift, a jak dla mnie przód przedlifta za bardzo przypomina Sylwestra Stallone No ale o gustach....
    Z wiekiem się dorasta i gusta się zmieniają , kiedyś przedlift był brzydki teraz jest ładny ale dziś przybijam Ci piątkę FL ładniejszy I taki mam powód sprzedaży zachciało się FL , a przerabianie nie wchodzi w grę.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Problem polega na tym że poliftowe tapicerki aby miały kolor (plastiki) to powlekane były czymś w stylu gumy (jak przed liftem np pokrętło świateł). I to po latach mięknie od macania, potu i słońca. W efekcie łatwo złazi. Przed liftem tego nie było. Był goły czarny plastik. I tak samo na pokrętle świateł jak i tu po tych schowkach nie bardzo można rokować przebieg. Po prostu ktoś nie dbał o to.
    Na przykładzie przedliftu miałem dwie. Pierwsza o takim samym albo większym przebiegiem (cholera go wie ile miała) miały właśnie zniszczoną tą powłokę. Najbardziej na pokrętle, klapce schowka (to co się naciska) i światłach (pokrętło). Druga ma to w idealnym stanie. Różnica tylko roku ale przebieg ta obecna ma pewnie większy. Kwestia dbania.
    Pokryte gumą ? Niczym VW .
    Pozostaje wsadzić przed liftowe plastiki i będzie cacy, ciekawe jak ja będę szukał FL w jakim stanie będą plastiki.

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

W przed FL problem z klejącą się deską rozdzielczą ( mam w kolorze szarym dół ) również się pojawia z czasem także nie wiem skąd te informacje, że przed FL problem nie występował.
    Jeśli chodzi o włącznik świateł, też miałem problem ze schodzącą gumą, wyczyściłem i jest ok.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ale w przedlifcie nie masz tym pomalowanych, rączek, uchwytów czy do okoła klamek. Tam właśnie najwięcej drapiesz i dotykasz.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

a ja mam pytanie ile trzeba mieć gotówki na przyzwoity egzemplarz 166 3.0v6 bez lpg z 2003/04 (po fl)?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Wiesz że mierzysz w automat??? 3,0 tylko z automatem. Generalnie benzyniaków po lifcie jest mało. Nawet powiedziałbym że bardzo mało. Dlatego cena jest trudna do oszacowania i nie koniecznie miarodajna.

Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

Tak wiem że automat, ale chyba one nie sprawiają kłopotów? Generalnie chodzi mi na jaki przedział gotówki mam się szykować.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Pisałem już. Automaty są solidne. Równie dobrze możesz trafić na kończący żywot manual.
    Jeżeli chodzi o ceny to tak zauważyłem że trzeba mieć trochę więcej niż na diesla. Ale nie oglądałem ich i nie wiem ile są warte. To jest raczej deficytowy towar.

Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

15-16 tys myślisz ze wystarczy czy lepiej zbierać jeszcze? Chodzi mi o normalny stan, nie wymęczony egzemplarz.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Za tyle to już polowanie na niezłą okazję nie nastawiałbym się że uda Ci się za tyle znaleźć, nie mówiąc już o stanie jak masz tylko tyle to lepiej kup diesla. Albo no tą za 5k z firmy windykacyjnej i wpompuj z 8koła to będzie git.