ceny z niemiec są zblizone do tych z polski?! Pierwsze słysze... W niemczech za dobra alfe z motorem 1.9 16v 150ps, z dobrym wyposażeniem , z 2006roku zaplacisz dobre 6tys euro. Za bogate 147 z lat 07-08 musisz tam zaplacic 7-9tys euro... a w polsce juz znajdziesz za 20tys zl. Jak kto woli...
Dziękuję za te pomocne podpowiedzi. Zostaje w takim razie szukać w ofertach aut z przed liftingu. Chciałbym bardzo spróbować kupić Alfę ze 140 konnym dieslem, najlepiej od Alfoholika.. Niestety znacząca większość ogłoszeń to auta z rąk handlarzy- głowa boli od czytania ogłoszeń o tej samej streści co 20 sekund. Czy warto w ogóle szukać 147 dieslowej do 9 tysięcy ? Dodam, że zależy mi na bogatym wyposażeniu auta, m.in. skóry, tempomat.
Powiem ci tak jeżeli chcesz sobie dorzucić jeszcze klima tronik i parę bajerówJa niedawno miałem ładny egzemplarz do sprzedania właśnie przed lf z pełnym wyposażeniem tylko, że w benzynie.
Odnośnie co do diesla jestem sceptycznie nastawiony, ponieważ jeżeli tylko trochę będziesz się nią krecił po mieście to lipa bo silnik cały czas zimny i wzbogacona mieszankano chyba, że do aktywnego spędzania czasu to polecam diesla . ... Chodź jednak nie
wole zostać przy benzynie
![]()
Za 9 tys wg mnie nie ma nawet co podchodzić.. Chyba,że za golasa z importu 3d 115 koni.. Jeżeli chciałbyś sprawdzone auto, w pełnej wersji wyposażenie (navi,skóra,grzanie etc) to ok 13 to minimum za 140 km 5d. Ja mam własnie 1.9 140,opcja pełna ze wszystkim co było możliwe 2002,doprowadziłem juz sobie auto do stanu długiej bezproblemowej eksploatacji i powiem Ci,że za mniej jak 13.500 bym nie oddał (z zimówkami)
Ja osobiście wole auta 3d niż 5d. No chyba, że masz rodzinę i każdy potrzebuje na potęgę własnych drzwi![]()
W przypadku Alfy nie zawsze to jest różnica, sam mam 5d a już niejedna osoba wchodząc do auta chciała wchodzić przez przednie![]()
Wpadło mi w oko to autko :
http://olx.pl/oferta/alfa-147-jtd-14...5-ID7HlwJ.html
Napisałem do właściciela o więcej fotek wnętrza oraz dokładniejszą historię pojazdu.
Czy może ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ?