Strona 16 z 362 PierwszyPierwszy ... 6789101112131415161718192021222324252666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 3620

Temat: Zakup Alfy 166

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Zawsze warto zerknąć. Jak nie ma daleko. U mnie budzi niepokój pokrywa air bag od pasażera. Wygląda jakby wystrzeliła i przed zdjęciami ktoś szybko szmaty upchnął. może mi się zdaje ale nie powinna tak chamsko odstawać dookoła.
    Poza tym widać że z komisu i sprzedający nie bardzo ma pojęcie o wyposażeniu. Myślę że handlarzyna a nie quattro szuka

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Kupuj wersje po FL, zdecydowanie ładniejsza, poprawiono przód poprzez powiększenie reflektorów (stare kompletnie nie pasowały do tak wielkiego auta) jak równiez wykonanie detali i spasowanie duuużo lepsze.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    U mnie budzi niepokój pokrywa air bag od pasażera
    Faktycznie, odstaje delikatnie mówiąc "nienaturalnie". Na 100% coś z nią było rzeźbione, w 166 spasowanie elementów jest prawie idealne
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    mialem w p.d. i posprzedawalem:D

Domyślnie

witam
    ogladal ktos to? http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C15985161.html
    ja ogladalem w sumie chce tylko porownac zdania bo niestety ale cos bylo z tylu robione i jak rozbieralem widzialem ze byl tam ktos przedemna moze ktos z was?

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

na pewno nie jest ona w maks wypasie jak twierdzi sprzedawca, brakuje kierownicy wielofunkcyjnej oraz czujników parkowania, ale jest warta swojej ceny (ba nawet więcej). Trza ją wziąć na diagnostykę kompa i podwozia, wznik pozytywny diagnostyki to już coś.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

diagnostyke to ja juz zrobilem tak jak mowie malowane byly blotnik tyl kierowcy i klapa. na tylnym pasie niby nic nie widac po odkreceniu tych 4 srubek ale w miejscu montazu cd widac ze ktos wszystko zawalil nie wiem reszta farby z pistoletu? niestety te samochody sa tak zabudowane ze musialbym pol bagaznika rozebrac a juz i tak maja mnie dosc na tym komisie. widac tez ze w miejscu gdzie jest tabliczka oderwana jest czesc wygluszenia i popryskane tam tez jest. ogolnie caly ten tylny pas jest zakidany. no i jakby tam juz rdza sie wydobywala. goscie bardzo uczciwi ale tak jak mowie musialbym pol bagaznika rozebrac.moze z kanalu byloby cos widac. stoi tak zakopana ze nie ma opcji zobaczyc pod zderzak.

Traianus
    Gość

Angry

Przeglądałem sobie ostatnio serwis mobile.de, mój entuzjazm do zakupu bardzo mocno podupadł, kiedy zobaczyłem że ładne 10-letnie Alfy 166 kosztują co najmniej 3500 euro. Kurcze w fantastycznym, niesamowicie zamożnym kraju żyjemy, skoro u nas samochody w perfekcyjnym stanie kosztują co najmniej o 1/3 mniej niż w Raichu . Mam pytanie czy wyjeżdżał ktoś z was na wycieczkę organizowaną przez firmy zajmujące się obwozem po komisach zachodniej europy ?? Sam się nie wybiorę, słyszałem że są firmy które wożą po komisach i pomagają w zakupie, czy ktoś z was ma doświadczenia w tej materii. Chyba lepiej kupić auto u turka podpicowane niż dopicowane dodatkowo przez polaka
    Ostatnio edytowane przez Traianus ; 02-01-2011 o 20:43

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

Cytat Napisał Traianus Zobacz post
    Przeglądałem sobie ostatnio serwis mobile.de, mój entuzjazm do zakupu bardzo mocno podupadł, kiedy zobaczyłem że ładne 10-letnie Alfy 166 kosztują co najmniej 3500 euro. Kurcze w fantastycznym niesamowicie zamożnym kraju żyjemy skoro u nas samochody w perfekcyjnym stanie kosztują co najmniej o 1/3 mniej niż w Raichu . Mam pytanie czy wyjeżdżał ktoś z was na wycieczkę organizowaną przez firmy zajmujące się obwozem po komisach zachodniej europy ?? Sam się nie wybiorę, słyszałem że są firmy które wożą po komisach i pomagają w zakupie, czy ktoś z was ma doświadczenia w tej materii. Chyba lepiej kupić auto u turka podpicowane niż dopicowane dodatkowo przez polaka
    Jest na forum człowiek który jeździ na zachód Musisz przekopać dział Hyde Park (tam będzie pytanie o kogoś zaufanego jeżdżącego) oraz chyba Bazar (tam jest oferta forumowicza)

Pofatygowałem się i oto efekt:
    http://www.forum.alfaholicy.org/samo...cja_dania.html
    Ostatnio edytowane przez krawat ; 02-01-2011 o 20:55 Powód: pofatygowałem się

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

tez ostatnio ogladalem w de. ceny wyzsze a gdzie tam jeszcze ogromne- badz mniej wiadomo wszystko zalezy jak sie wykombinuje- oplaty.
    ten komis w tychach na ktorym stoi ta 166 organizuje wlasnie takie wyjazdy. nawet byl koles tam u nich pytac jak ogladalem ta alfe.
    ja odpuszczam nie chcialbym w lato pewnego pieknego dnia zaczac demontowac te cd i cale wygluszenia i sie wk... a wiadomo jak to jest jak cos juz bylo robione to juz potem tylko kwestia czasu i gonisz rdze.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Za granicą (którąkolwiek) 166 wysoko stoją bo tam doceniają te auta. Oczywiście dobre egzemplarze. My żyjemy w kraju wielbicieli "wurst myt kartofeln" a większość oddaje hołd fałwe. W Polsce trudno sprzedać AR bo wiadomo jaka jest opinia. Ale tak jest tylko w Polsce. Za granicą nie ma takich mitów. Polacy sobie taką ideologię stworzyli a polskie drogi temu sprzyjają. W niemczech AR jest traktowana na równi z innymi markami tej klasy i 166 godnie konkuruje z autami segmentu E z tamtych lat. A w Polsce pomimo że to klasa E nie bierze się jej w ogóle pod uwagę. Uważa się za badziew z niskiej półki. Szwagier będąc u dojczów parę lat temu opowiadał jaki był zdumiony że niemiec jeździł 166. Tym bardziej był zdumiony jak inni nie widzieli w tym nic dziwnego. Nie był kosmitą jak u nas. W innych krajach AR jest uosobieniem odmienności a u nas swoistego "dziadostwa".
    Ale trzeba z tym walczyć