Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nissan

Domyślnie

tak wiem że wszyscy są wielkimi znawcami ale nikt z nich w życiu pewnie nawet nie jechał ar166
    z racji prowadzenia działalności diesel jest dla mnie rozsądniejszym rozwiązaniem, choć kusi jakieś V6 z podtlenkiem

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał Bartek86 Zobacz post
    racji prowadzenia działalności diesel jest dla mnie rozsądniejszym rozwiązaniem
    To co Ty za działalność prowadzisz? Dystrybucję oleju napędowego????? przecież każde paliwo odpisujesz w tym samym stopniu tak więc nie ma to znaczenia. A V6 + lpg spali Ci mniej złotówek niż JTD
    Chyba że masz służbowego gruźlika i odpisujesz cały vat. Ale to i tak ma krótkie nogi bo przecież nie możesz wykazywać dwa razy większego spalania na służbowym a prywatnego nie tankować wcale

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

Bartek86 - jeśli jesteś zainteresowany kupnem tej Alfy z ogłoszenia to ze swojego doświadczenia zrobiłbym w następujący sposób. Zarówno Ty jak i sprzedający jesteście z Łodzi, umów się z panem np. u chłopaków w ELTeam na ul. Wileńskiej, przetrzepią Ci ją. Myślę, że zapłacisz maks 150pln, a o aucie będziesz wiedział wystarczająco dużo aby zdecydowac czy warto ją kupic czy nie. Powiedzą co jest do zrobienia na już i jaki to koszt. Jeśli chcesz pogadać o Alfie to mamy cykliczne spotkania co miesiąc IKEA Łódź, wpadnij. Tu jest wątek odnośnie spotkań http://www.forum.alfaholicy.org/lodz...dzian-310.html jak również na stronie www.alfistilodz.pl

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nissan

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    To co Ty za działalność prowadzisz? Dystrybucję oleju napędowego????? przecież każde paliwo odpisujesz w tym samym stopniu tak więc nie ma to znaczenia. A V6 + lpg spali Ci mniej złotówek niż JTD
    Chyba że masz służbowego gruźlika i odpisujesz cały vat. Ale to i tak ma krótkie nogi bo przecież nie możesz wykazywać dwa razy większego spalania na służbowym a prywatnego nie tankować wcale
    prowadzę działalność gospodarczą i mam zarejestrowanego gruźlika na firmę - dzięki temu zakup ON wrzucam sobie w koszta
    Mandziel dzięki za podpowiedź myślę że jeśli się zdecyduję to na pewno skorzystam

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Bartek nie znam historii tego auta ale jak tak się mu przygladam to przód wygląda na malowany- maska nie leży jak powinna ma po stronie kierowcy wielką szparę
    zderzak też malowany z przodu i z tyłu, drzwi z lewej strony też różnią się odcieniami...

Jeśli jest to tylko złudzenie przez to światło to ok ale jeśli w normalnym dniu ten lakier ma takie odcienie to troszkę "razi w oczy"
    No ale jeśli był tylko poobijany bez żadnych mocniejszych przygód to można się zainteresować

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Bartek86 Zobacz post
    prowadzę działalność gospodarczą i mam zarejestrowanego gruźlika na firmę - dzięki temu zakup ON wrzucam sobie w koszta
    Mandziel dzięki za podpowiedź myślę że jeśli się zdecyduję to na pewno skorzystam
    TO tak jak CI pisałem. I tak nie możesz wszystkiego wrzucać bo w końcu skarbówka do dupy Ci się dobierze jak wyjdzie że służbowy spala 25l/100km a prywatny nic a jeżeli chcesz "wrzucać" co któreś tankowanie to zaoszczędzisz śmieszne kilkanaście złotych. Gra nie warta świeczki jeżeli tyko to jest kryterium.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    TO tak jak CI pisałem. I tak nie możesz wszystkiego wrzucać bo w końcu skarbówka do dupy Ci się dobierze jak wyjdzie że służbowy spala 25l/100km a prywatny nic a jeżeli chcesz "wrzucać" co któreś tankowanie to zaoszczędzisz śmieszne kilkanaście złotych. Gra nie warta świeczki jeżeli tyko to jest kryterium.
    mozna i wrzucac z 3 aut i nic nie robia nikt Ci nie udowodni czy akurat po towar byzles 5km czy 25km

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

No panowie. Spokojnie z tymi teoriami. Fejsbuka sprawdzają, więc możliwe, że na forum też skarbówka szpera
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał dareme89 Zobacz post
    mozna i wrzucac z 3 aut i nic nie robia nikt Ci nie udowodni czy akurat po towar byzles 5km czy 25km
    Udowodnia nie martw sie. Moja mama pracowala 13 lat w kontroli skarbowej. Lepiej sie na forum publicznym nie chwalic, dobre premie sa w US nawet 3k miesiecznie da sie wyciagnac do wyplaty. Moja mama swinia nie byla i dlatego odeszla bo miala dosc. Ale innym to nie przeszkadza, uwierz mi.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dareme89 Zobacz post
    Wystarczy kolego że każą Ci udowodnić że tankujesz prywatny bez FV i jesteś w dup...e. Pamiętaj że to nie oni mają Ci udowadniać tylko Ty się będziesz musiał wybronić. A to że tak robisz i Ci się udaje to gratuluję, też bym tak chciał ale mam za dużo do stracenia. Wystarczy że będziesz miał kontrolę choćby z chęci zwrotu podatku, albo ktoś Cię podkabluje, albo będziesz miał sprawę w sądzie za zupełnie co innego (z powództwa cywilnego). Nawet mam znajomego który ma stację benzynową a jak zaczął prywatną budowę to skarbówka kazała mu udowadniać rachunkami że materiałów z budowy nie podciągał na remont i rozbudowę stacji. Mało to. Przy okazji musiał udowodnić że prywatne auta tankuje na paragon nie odpisując tego w działalności. Może takie coś przejść jak podciągniesz FV co którąś tam. Ale nie wszystkie. A wtedy to traci sens bo walczysz o marne grosze

- - - Updated - - -

Aha, chyba że masz tira który spala ON na kilka tysięcy w miesiącu, to osobówka się zgubi. Ale i tak radzę Ci tankować prywatnie i zbierać paragony. Mogą Ci du...ę uratować kiedyś