tak wiem że wszyscy są wielkimi znawcami ale nikt z nich w życiu pewnie nawet nie jechał ar166
z racji prowadzenia działalności diesel jest dla mnie rozsądniejszym rozwiązaniem, choć kusi jakieś V6 z podtlenkiem
tak wiem że wszyscy są wielkimi znawcami ale nikt z nich w życiu pewnie nawet nie jechał ar166
z racji prowadzenia działalności diesel jest dla mnie rozsądniejszym rozwiązaniem, choć kusi jakieś V6 z podtlenkiem
To co Ty za działalność prowadzisz? Dystrybucję oleju napędowego?????przecież każde paliwo odpisujesz w tym samym stopniu tak więc nie ma to znaczenia. A V6 + lpg spali Ci mniej złotówek niż JTD
Chyba że masz służbowego gruźlika i odpisujesz cały vat. Ale to i tak ma krótkie nogi bo przecież nie możesz wykazywać dwa razy większego spalania na służbowym a prywatnego nie tankować wcale![]()
Bartek86 - jeśli jesteś zainteresowany kupnem tej Alfy z ogłoszenia to ze swojego doświadczenia zrobiłbym w następujący sposób. Zarówno Ty jak i sprzedający jesteście z Łodzi, umów się z panem np. u chłopaków w ELTeam na ul. Wileńskiej, przetrzepią Ci ją. Myślę, że zapłacisz maks 150pln, a o aucie będziesz wiedział wystarczająco dużo aby zdecydowac czy warto ją kupic czy nie. Powiedzą co jest do zrobienia na już i jaki to koszt. Jeśli chcesz pogadać o Alfie to mamy cykliczne spotkania co miesiąc IKEA Łódź, wpadnij. Tu jest wątek odnośnie spotkań http://www.forum.alfaholicy.org/lodz...dzian-310.html jak również na stronie www.alfistilodz.pl
Bartek nie znam historii tego auta ale jak tak się mu przygladam to przód wygląda na malowany- maska nie leży jak powinna ma po stronie kierowcy wielką szparę
zderzak też malowany z przodu i z tyłu, drzwi z lewej strony też różnią się odcieniami...
Jeśli jest to tylko złudzenie przez to światło to ok ale jeśli w normalnym dniu ten lakier ma takie odcienie to troszkę "razi w oczy"
No ale jeśli był tylko poobijany bez żadnych mocniejszych przygód to można się zainteresować![]()
TO tak jak CI pisałem. I tak nie możesz wszystkiego wrzucać bo w końcu skarbówka do dupy Ci się dobierze jak wyjdzie że służbowy spala 25l/100km a prywatny nica jeżeli chcesz "wrzucać" co któreś tankowanie to zaoszczędzisz śmieszne kilkanaście złotych. Gra nie warta świeczki jeżeli tyko to jest kryterium.
No panowie. Spokojnie z tymi teoriami. Fejsbuka sprawdzają, więc możliwe, że na forum też skarbówka szpera![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Udowodnia nie martw sie. Moja mama pracowala 13 lat w kontroli skarbowej. Lepiej sie na forum publicznym nie chwalic, dobre premie sa w USnawet 3k miesiecznie da sie wyciagnac do wyplaty. Moja mama swinia nie byla i dlatego odeszla bo miala dosc. Ale innym to nie przeszkadza, uwierz mi.
Sent from my C6603 using Tapatalk
Wystarczy kolego że każą Ci udowodnić że tankujesz prywatny bez FV i jesteś w dup...e. Pamiętaj że to nie oni mają Ci udowadniać tylko Ty się będziesz musiał wybronić. A to że tak robisz i Ci się udaje to gratuluję, też bym tak chciałale mam za dużo do stracenia. Wystarczy że będziesz miał kontrolę choćby z chęci zwrotu podatku, albo ktoś Cię podkabluje, albo będziesz miał sprawę w sądzie za zupełnie co innego (z powództwa cywilnego). Nawet mam znajomego który ma stację benzynową a jak zaczął prywatną budowę to skarbówka kazała mu udowadniać rachunkami że materiałów z budowy nie podciągał na remont i rozbudowę stacji. Mało to. Przy okazji musiał udowodnić że prywatne auta tankuje na paragon nie odpisując tego w działalności. Może takie coś przejść jak podciągniesz FV co którąś tam. Ale nie wszystkie. A wtedy to traci sens bo walczysz o marne grosze
- - - Updated - - -
Aha, chyba że masz tira który spala ON na kilka tysięcy w miesiącu, to osobówka się zgubi. Ale i tak radzę Ci tankować prywatnie i zbierać paragony. Mogą Ci du...ę uratować kiedyś![]()