Temat: Zakup Alfy 166

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Marian jak zwykle jest żenujący.....

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Czy ktoś może zablokować mariana? Przecież to jest jakiś dramat. Naklepał 177 postów i ani jeden nic nie wniósł na to forum. Mało tego wali oftop za oftopem, bredzi jak narkoman w magazynie policyjnym o co tu chodzi? Gdzie są admini przecież to jest jakas zgroza.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Brzeżnica
    Auto
    156 1,9 jtd 115km ,166 3.0 1999 r,*166 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał m4rk Zobacz post
    powiem Ci tak.. ja sie napalilem rok temu i do dzis nie moge wyjsc na prosta jezdzic jezdzi, krzywdy wielkiej na drodze nigdy nie bylo, ale caly czas jest cos do zrobienia. co prawda nie napalilem sie na ten konkretny egzemplarz, tylko na model. chcialem 166 i basta, nawet kupno czegos innego na krotki czas nie wchodzilo juz w gre. bylem umowiony z bartkiem z jeleniej i mialem brac jego - forumowa, zadbana pieknosci, ale niestety sie zapalila dzien wczesniej i musialem zrezygnowac. a ze pracuje jako handlowiec swoim autem i musialem kupic cos na szybko - to kupilem i caly czas walcze
    Też bylem z nim umówiony ale ja nie żałuję

Użytkownik Romeo Avatar Mandziel
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    147 & 166

Domyślnie

Marian - nawet imie masz fajne

Użytkownik Ogier Avatar m4rk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166 2.4 JTD 2003r.

Domyślnie

Cytat Napisał czursson Zobacz post
    Też bylem z nim umówiony ale ja nie żałuję
    w szczegoly nie wnikam, bo nie wiadomo czego sie spodziewac, ale domyslam sie, ze Ty nie zalujesz bo i tak masz 3.0, a ja klekota

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Brzeżnica
    Auto
    156 1,9 jtd 115km ,166 3.0 1999 r,*166 2.4 JTD

Domyślnie

no tak ma 3.0 klekota chyba nigdy bym nie chcial oczywiscie nie obrazam włascicieli diesli , poprostu nie jestm przekonany
    TD

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Maryyyyjan ah maryyyjan.
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    147 1.9 JTD 16v 2004r

Domyślnie

Cytat Napisał m4rk Zobacz post
    ja pie&$%@&!@....

sorry, musialem.

marian - czy tu ktos kiedykolwiek powiedzial, ze KAZDA 166 ponizej nie wiem, np 15 tysiecy to szrot? albo ponizej 30 czy 50? bo to w sumie zadna roznica.

ogladac nikt nikomu nie broni - sam mowie, ze jak niedaleko to niech bedzie i za 3 tysiace wystawiona - jedz i obejrzyj. wydaje mi sie, ze majac jako-takie doswiadczenie z tymi autami (biorac pod uwage, ze wiekszosc kolegow przerobila juz po kilka 166 w swojej karierze) raczej przestrzegamy przed dalekimi wyjazdami w celu ogladania TAKIEGO auta za grosze, bo niestety wiadomo czego sie spodziewac. a mowiac o tym optymistycznym akcencie, to jesli czytales uwaznie, to sam powinienes wiedziec, ze osobiscie bylem zachwycony tym egzemplarzem, ktory kupil kolega drq
    Ja zrobiłem daleki wyjazd po tą alfę z czerwonymi skórami, i wcale nie była taka najtańsza bo kosztowałą 9tyś pln, powiedziałem sobie że już tak daleko nie jeźdzę po auto ( ponad 340km w jedną stronę oczywiście ) , ale jak się okazało drugi wyjazd był jeszcze dalszy ;D tylko tym razem bardziej trafiony ;D a mało tego ten pierwszy sprzedawca, zachwalał tą alfę jaka ona jest cudowna, jak pięknie jeździ, wygląda itp, i się okazało klapą, a drugi z Gdyni, powiedział odrazu przez telefon co jest do zrobienia, i dodam że na miejscu okazało się że było lepiej niż sprzedający informował przez telefon, ale jak powiedział, wolał żebym się pozytywnie zaskoczył, niż zawiódł jadąć tyle km.

więc dużo zależy od podejścia sprzedającego do sprawy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Trzeba było dzisiaj jechać to byłbyś w 3.5h w gdyni Otworzyli autostrade z kowala do włocławak dzisiaj

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    było: opel omega 3.2 jest alfa romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał drq777 Zobacz post
    Ja zrobiłem daleki wyjazd po tą alfę z czerwonymi skórami, i wcale nie była taka najtańsza bo kosztowałą 9tyś pln, powiedziałem sobie że już tak daleko nie jeźdzę po auto ( ponad 340km w jedną stronę oczywiście ) , ale jak się okazało drugi wyjazd był jeszcze dalszy ;D tylko tym razem bardziej trafiony ;D a mało tego ten pierwszy sprzedawca, zachwalał tą alfę jaka ona jest cudowna, jak pięknie jeździ, wygląda itp, i się okazało klapą, a drugi z Gdyni, powiedział odrazu przez telefon co jest do zrobienia, i dodam że na miejscu okazało się że było lepiej niż sprzedający informował przez telefon, ale jak powiedział, wolał żebym się pozytywnie zaskoczył, niż zawiódł jadąć tyle km.

więc dużo zależy od podejścia sprzedającego do sprawy
    Dokładnie tak. Pewnie to jest tak jak z dziećmi, każdy uważa, że ma najmądrzejsze. A w szkole głąb.
    Pozatym większość nie miała możliwości jeżdżenia alfą 166 od nowości, wiec nie ma pojęcia jak ma prawidłowo zachowywać się silnik, skrzynia, wspomaganie, itp.
    Dlatego, przed wyruszeniem na oglądanie samochodu, którym nigdy nie jeździliśmy, sugeruję spróbować w okolicy przejechać się najlepiej zachowanym egzemplarzem i to przynajmniej ze dwa auta. Potem mamy przynajmniej skalę porównawczą.