Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    A jeszcze bardziej że automat w polsce nie był nigdy oferowany no może po lifcie.
    Oj Marku, skąd te info? Moja pierwsza 166 2.5 w automacie była właśnie z polskiego salonu, powystawowa, od 2 właściciela. Pierwszym właścicielem był właściciel/szef salonu, a drugim jego kolega
    Zresztą ciekawy egzemplarz to był pod kątem wyposażenia, bo Progression, bez skór, bez navi i tel, bez DSP, ale z pełną elektryką foteli i automatem. Do tego miałem kierę, która podobno tylko w 3.0 manualu była
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Z tego co widzę to to jest alfa, którą byłem zainteresowany i ją oglądałem pół roku temu - kupiona w ganinexie na śląsku potem pojechała pod kielce do roberta (bywał kiedyś na forum). Auto jest bardzo ubogo wyposażone - progression: kierownica plastik, brak tempomatu o xenonach czy tapicerce skórzanej nie wspominam nawet. Troche wytarta tapicerka już była, tłumik chyba jest z innego modelu ale na pewno coś tam było robione, a lpg niestety budźetowe: waldemary + zavoli. Felgi dołożone bo były telefony 16, cena wyższa u obecnego wł. niż pół roku temu u poprzedniego. Zawieszenie było wtedy ciche, nic nie stukało itd automat też raczej nie wzbudzał podejrzeń, na pewno było coś do diagnozy z cewkami i lpg bo falował i strzelał na wolnych obrotach. Tyle pamiętam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddck82
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Z tego co piszesz to zgadza sie wymiana tlumika i ubogie wyposazenie. Felgi 16 sa z zimowkami. Obecny wlasciciel ma ja pol roku i podobno kupil ja od czlowieka z chmielnika, a okreslil go jako alfaholika.. Zaplacil za nia podobno 8k.. Sporo by sie zgadzalo z tego co piszesz.. Aha. Faltycznie troszke faluje na wolnych choc strzelania nie zauwazylem.. Niedobrze....

Dd

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Ogolnie rzecz biorac na piekne oczy bajeczka... Szkoda. Musze sie powaznie zastanowic i wyglada na to ze bedzie trzeba jednak w Polske pojechac...

Dd

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Cytat Napisał aro_1977 Zobacz post
    Z tego co widzę to to jest alfa, którą byłem zainteresowany i ją oglądałem pół roku temu - kupiona w ganinexie na śląsku potem pojechała pod kielce do roberta (bywał kiedyś na forum). Auto jest bardzo ubogo wyposażone - progression: kierownica plastik, brak tempomatu o xenonach czy tapicerce skórzanej nie wspominam nawet. Troche wytarta tapicerka już była, tłumik chyba jest z innego modelu ale na pewno coś tam było robione, a lpg niestety budźetowe: waldemary + zavoli. Felgi dołożone bo były telefony 16, cena wyższa u obecnego wł. niż pół roku temu u poprzedniego. Zawieszenie było wtedy ciche, nic nie stukało itd automat też raczej nie wzbudzał podejrzeń, na pewno było coś do diagnozy z cewkami i lpg bo falował i strzelał na wolnych obrotach. Tyle pamiętam.
    Aro jestes pewien ze to ten egzemplarz? Sporo by sie zgadzalo..

Dd

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Jeśli z Chmielnika pod Kielcami to raczej tak - salon w Polsce który podałem się zgadza?. Z tego co pamiętam miał rysę na tylnej prawej szybie i lekkie otarcie na błotniku i drzwiach oraz zderzaku poprawiony zaprawkami.

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Wlasnie tu jest pewna niescislosc. Obecny wlasciciel twierdzi ze kupil go od czlowieka z Chmielnika pod kielcami pol roku temu.. Nie patrzylem na umowe bo to bylo pierwsze ogladanie auta i mialem zamiar dopiero dokladniej go u mechanika obejzec. Szyba cala, otarc nie widzialem poza korozja na blotnikach, wlasciwie na rantach blotnikow i nadkoli.

Dd

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Oj Marku, skąd te info? Moja pierwsza 166 2.5 w automacie była właśnie z polskiego salonu, powystawowa, od 2 właściciela. Pierwszym właścicielem był właściciel/szef salonu, a drugim jego kolega
    Zresztą ciekawy egzemplarz to był pod kątem wyposażenia, bo Progression, bez skór, bez navi i tel, bez DSP, ale z pełną elektryką foteli i automatem. Do tego miałem kierę, która podobno tylko w 3.0 manualu była
    Chyba z podręcznika wyrobu.

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Ja ją w Chmielniku u Roberta oglądałem. A szyba nie byla pęknięta tylko byla taka dziwna rysa. A jest z ganinexu?
    Ostatnio edytowane przez aro_1977 ; 15-11-2014 o 09:26

Mieszka w
    Kielce
    Auto
    AR166 2.5 V6 `99r.

Domyślnie

Nie zauwazylem, ale to byla 16 wiec juz troche ciemno.. Moglo umknac.. Obecny wlasciciel twierdzi ze wczesniej miala dwoch wlascicieli. Jeden kupil Ja w salonie a drugi to ten z chmielnika i ze jezdzil nia 8 lat..

Dd

Dodano po 3 minutes:

Zadzwonie dzis i podpytam dokladnie o historie i o nr. VIN. Podpowiedzcie co z tymi obrotami falujacymi. Gdy go o to zapytalem to stwierdzil ze to zimby silnik bo faktycznie umowilem sie u niego pod praca.. Ja cale zycie dieslami jezdzilem wiec benzyniakow nie ogarniam, a juz nie mowiac o gazie..

Dd
    Ostatnio edytowane przez ddck82 ; 15-11-2014 o 09:30 Powód: Dodano