Z tego co pamiętam miało to miejsce gdy auto było wykonywane na rynek holenderski z obniżoną mocą. Tak mi coś świta.
Z tego co pamiętam miało to miejsce gdy auto było wykonywane na rynek holenderski z obniżoną mocą. Tak mi coś świta.
Była Lancia...był Fiat...byla Alfabyło Cabrio
Wróciła Alfaa Ferrari i Maserati ne emeryturze...
Czyli wszystkie trzy alfy mam z belgi? Wszystkie we włoszech kupiłem, i wszystkie miały właścicieli włochów od wyjazdu ze salonu...
Czy w takim razie można się spodziewać, że takie auto będzie miało rzeczywiście nieco mniejszą moc, czy to tylko taki "chłyt marketingowy" i moc będzie taka sama (w końcu dla tego samego numeru VIN pojawiają się tak jakby dwa auta) jak w autach przeznaczonych na pozostałe rynki (np. JTD 20V 163/175KM)?
No ja mam 166 3,2 z Belgijskiego rynku. Idzie fajnie, ale na hamowni nie byłem. A jeśli faktycznie zdławiona jest? jest to jakoś do odzyskania ?
nie było żadnej "zdławionej" wersji 3.2 w 166 . Dotyczy to tylko diesli
W Eperze masz dwie opcje pewnie dla tego, że jak idzie na Niemcy, Włochy itp to wysyłają bez żadnych zmian a jak idzie z zamówienia na Belgię to dławią.
Co do dojazdówek to wydaje mi sie, że tak jak piszesz po lifcie były dojazdówki. U mnie jest dojazdówka ale dziwnie duża...zawsze dojazdówki kojarzyły mi się z małym kółkiem z prędkością do 60 km, a u mnie jest chyba 15" czy 16" chyba z naklejka do 100km/h.
Zapas pewnie zależał od zamówienia klienta, lub rynku . W mojej 166 FL jest pełnowymiarowe + podnośnik itd.
Ale i teraz przy zakupie nowych aut jest tak że np. na nasz rynek jest zestaw naprawczy, a na inny dojazdówka - w standardzie, a u nas np. 3tys zł dopłaty. Prawdopodobnie dojazdówka w standardzie była, a pełnowymiarowe jak ktoś sobie dopłacił lub dealer dorzucił w ramach rabatu.