W przedliftach chyba bylo 72, w poliftach 69
W przedliftach chyba bylo 72, w poliftach 69
O ile to prawda a nie błąd w druku i/lub wyliczeniach![]()
Powiem tak: rezerwa zapala sie wlasnie kolo 60l i jest 9 rezerwy wiec to by sie zgadzalo ze u mnie jest 69l
Ja myślę że 3l różnicy to nie idzie zauważyć. Komputer też przecież zasięgu dokładnie za każdym razem nie wyswietla.
możliwe ale ciężko mi uwierzyć żeby rezerwa az tak duza była, ok 12l. najlepiej żeby ktoś przedliftem pojechal na stacje jak tylko mu się zapali kontrolka, jestem ciekawy wyniku na stacji![]()
Ja dziś zalałem akurat do pełna. Po zapaleniu się rezerwy zrobiłem jakieś 20 km do stacji. Weszło 61,5 litra do pierwszego odbicia tankowanie na Orlenie.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
Co do rezerwy i samego wskaźnika w 166, to ciężko im uwierzyć.. Wskaźnik ma duże wahania, ostatnio dolałem wachy, pokazywało za kilka minut jakieś powyżej 1/4 baku, przejechałem trochę, wskoczyło na prawie połowę baku, potem, nawet mimo to, że jechałem w trasie na gazie, to wskaźnik wskoczył poniżej 1/4 baku i nawet zapaliła się rezerwa. Po dojechaniu na miejsce, zgasiłem auto, odpaliłem i znowu było ponad 1/4 baku i brak rezerwy..
Wskaźnik nie jest zbyt dokładny, w 164 lepiej dało się wyczuć ile jest jeszcze wachy w zbiorniku![]()
Jak ktoś sobie liczy paliwo to wie mniej więcej ile jest w baku np tak jak ja, natomiast owczar masz rację, gdyż z ostrej rezerwy jak wieje to dokładnie wiem ile mam paliwa co innego właśnie tak jak mówisz, ale mnie jeszcze wskaźnik w 166 nie zawiódł. I pisze to ktoś kto dość często dobija do końca rezerwy. W poprzedniej Alfie zanim bak czyszczony był wskaźnik Też tak rezerwę chujowo pokazywał, a potem jak jakiś czas jeździłem na rezerwie to koniec paliwa był przy czerwonyn polu, a nie po przejechaniu 30km na rezerwie jak wcześniej. ;-)
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.