Strona 323 z 362 PierwszyPierwszy ... 223273313314315316317318319320321322323324325326327328329330331332333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,221 do 3,230 z 3620

Temat: Zakup Alfy 166

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Viader, to że kaac pieprzy to się nie dziwię. Z wielu spraw sobie nie zdaje sprawy i brnie w to w zaparte jakby myślał że kogoś przekona. Ale Tobie to się dziwię że tego nie czaisz.....
    Cóż. Tak jak piszesz to nie rozwiązuje problemu. Niestety. Chyba że "jak najnowsze auto" to oznacza prawie nowe z gwarancją albo serwisowane w warsztacie gdzie dadzą Ci auto zastępcze. Ale to są nieliczne wyjątki i baaardzo kosztowne.
    166 przed liftem nie kupuje się już rozumem. Polifta może częściowo bo są względnie nowsze. Ale to też niebawem się skończy.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    A dwa starsze auta to juz jest fanaberia i glupie tlumaczenia.
    A niby czemu? Jak ktoś chce mieć 166, bo go to jara, to ma i już. A jeżeli nie jest to 100% pewne auto na dojazdy do pracy, to kupuje drugie, ot życie. Jeden woli dwa stare auta, ale za to jedno daje mu fun, a inny kupi nowego forda ka i będzie miał bezpłciową nówkę. Co kto woli. Nie nazwałby tego głupim tłumaczeniem. Po prostu kwestia wyboru.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Fachowiec Avatar KaaC
    Mieszka w
    Gostyń/Leszno/Rawicz
    Auto
    AR 166 2.4M-Jet 06r

Domyślnie

Czyli wychodzi na to, że nie jesteście pewni swoich aut i macie drugie.. Oj chłopaki kto chce to znajdzie argument na wszystko... Po co takie wymysly? Bo już się tego czytać nie chce,.ojciec też mi tu podpowiada, że bez przesady.. On robił 166 pod 100tys rocznie i tylko raz go zawiodła, a wy chłopaka straszycie..

Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.

Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
    Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
    Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
    Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
    Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?

Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
    Zrobić kompleksową diagnostykę ?
    Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
    Załatwimy nawet programowo !

Zapraszam na nasz warsztat.

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

No coz auto dla funu to jakby nie patrzec to fanaberia i nie ma to nic wspolnego z koniecznoscia dojazdu do pracy a takie sa wasze argumenty. Piszcie, ze poprostu chcecie miec zabawke w postaci 166 i w pelni to rozumiem bo sam tak mam ale nie wmawiajcie nikomu, ze dwa auta to koniecznosc bo to bardzo naciagana teoria.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

viader napiszę tylko tyle, kaac to kaac, nikogo już nie dziwi to co pisze. Nawet nie chce mi się komentować.
    Ale viader jako bardziej dorosły powinieneś nieco bardziej perspektywicznie myśleć. Masz rodzinę? Żyłeś za miastem dłużej niż miesiąc kiedykolwiek??? Mam młodszą 159, nie psuje się. Ale warsztaty działają wtedy kiedy ja pracuję i powiedz mi czym mam do pracy pojechać??? (zakładam że nie mam pozostałych aut). Uważasz że 159 za stara? To jedźmy dalej, sprzedaję ją za wyśrubowane 30tys, sprzedaję 166 za wyśrubowane 10tys i mam 40. Co ja za to kupię? Forda KA? Żartujesz? Z 50kg psem, dzieckiem i żoną? Wyobrażasz to sobie? A większe? Co? punto basic? Przecież do tego też mi pies nie wejdzie. Większe są poza zakresem finansowym. A używane psuć się będzie mniej ale bedzie i uwierz że choćbym kupił roczne BMW to mi NŻ zbraknie na te nagłe wizyty w warsztacie. Daci itp nie biorę pod uwagę. Jeszcze mogę tracić 3-4x więcej na naprawę aut w serwisie z autem zastępczym. Tak. Ale zapłacisz mi za to? I nie mów/pisz viader że te argumenty do Ciebie nie przemawiają. Po prostu zrozum że nie każdy ma możliwość żyć tak jak Ty.
    166 to fanaberia. Tak można to nazwać i dobrze żeby też mieli tego świadomość potencjalni kupcy. Zwłaszcza przedliftów.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał viader Zobacz post
    ale nie wmawiajcie nikomu, ze dwa auta to koniecznosc bo to bardzo naciagana teoria.
    Ja tak nie twierdzę. Uważam tylko, że jako jedyne i do wszystkiego AR166 już się w tym wieku średnio nadaje. Takie są moje osobiste doświadczenia, ktoś może mieć inne
    Z mojej strony EOT
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

A ja Wam powiem , że każdy ma racje. Jak to zwykle bywa punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Wg mnie posiadacza wiekowego juz przedlifta to auto si enei nadaje zbytnio do katowania miejskiego. IMO 166 w dieslu si emęczy na miescie. Dość często swego czasu byłem w dużym miescie i tam codzienna jazda w korkach kurwicy mnei nabawiała. Jak kroś ma fajny dojazd do pracy- mieszka na peryferiach i do pracy dojezdza jakimis obwodnicami to ok. Banan z twarzy nei schodzi. Ale jak ktoś sie musi codziennie tłuć przez jakieś dziury z zadupia w którym mieszka na drugi koniec jakiegoś dużego miasta to nerwica go zje. A to w dziure wjedzie, a to na studzienke, a to jakis krawężnik zaliczy... Wtedy 2 bolid to idealne rozwiazanie. Do roboty dojezdzasz czymś czym nie żal wjechać na krawężnik, albo zaparkować na centymetry obok jaichś obdartych dostawczaków, ktore z dużym prawdopodobienstwem obetra Ci lakier. ITP ITD.
    I wtedy 166 traktujesz jako auto rodzinne, na dłuższe wyjazdy. Dla fanu. A jakże by inaczej. JA w zasadzie swoja 166 jezdze tylko dla zabawy. Do roboty mam 10 minut rowerkiem A jak swego czasu naszło mnie na dojezdzanie do roboty moja babuszką to skonczyło sie to na obitce na drzwiach pasazera przednich. Niby zamalowałem, niby nie widac, ale jak pod swiatło patrze to widze lekką wgniotke. A najgorsze że chyba wiem kto mi to zrobił. I teraz spokojnie czekam na ku,,a zemste... JAk ktoś wiecej kasy wydaje na tego staregoi złoma niż na swoją kobiete ten zrozumie
    Takze panowie. jak mowie. Kazdy jest w innej sytuacji, a kupno auta za 1.500 na dojazdy do roboty to nei jest jakis wielki wydatek. Mówimy tu o jakimś CC., SC punto czy jakims oplu starym...Ubezpieczysz, zatankujesz. Jak dobrze trafisz to i z lpg kupisz.
    No chyba , że jesteś jakims managerem i koledzy by Cie zabili śmiechem jakbyś takim złomem podjechal do pracy. Ale u mnie na parkingu pod robota same pasaty golfy4 i inne obdartusy...
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 21-07-2015 o 21:21
    [C

Użytkownik Znawca Avatar viader
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

No i wlasnie jakbym musial duzo w aucie siedziec to bym wolal swiezego kompakta z klima, w ktorym dojade tanio i wygodnie niz kisic sie w korku w cc 700 a w weekendy jezdzic jak pan limuzyna. I tak wiem co to znaczy bo przez kilka lat dojezdzalem 30km do roboty w korkach na podwarszawskich dojazdowkach. Co potrafilo zajmowac mi nawet po 4-5 godzin dziennie. Teraz mieszkam w samym srodku miasta i mam do roboty 10 minut i jestem szczesliwym czlowiekiem.

W perspektywie chce sie wyniesc za miasto i bede szukal lokalizacji przy kolei dojazdowej. Do pracy bede jezdzil pol godziny pociagiem a auto bedzie sluzylo do lokalnych zakupow i weekendowych wojazy do miasta. Wtedy bede mial gdzies i korki i koniecznosc utrzymywania auta na chodzie....

Marek za te twoje hipotetyczne 40 kafli kupisz 2 letniego kompakta w kambiaku np. Focusa. Auto tanie w utrzymaniu, prawie nowe nie bedzie generowalo kosztow, zmiesci sie i pies i dziecko i zona. Dziesiatki tysiecy rodzin tak zyja. I jakie masz argumenty? Ze pospolite, ze slaby silnik? Jak juz pisalem, fanaberia...zlicz cene ubezpieczenia i utrzymania 3 aut i nie gadaj, ze bedzie taniej.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez viader ; 21-07-2015 o 21:49

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

No ale polifty sa jeszcze świeże. Idzie tym jeszcze pośmigać. Moim wynalazkiem tez dało by rade spokojnie śmigać ale jakoś żal
    Dojeżdzanie autem i płacenie z własnej kasy na paliwo to i tak chora sytuacja. Jak ktos ma daleko to spoko kasy idzi ena bene... W poprzedniej robocie szef dla pracowników mieszkajacych daleko dawał busa i smigali sobei nim w kilka osob. Bena sluzbowa oczywiscie. A ja mam taka robote teraz ze na pieszo chodziłem sobi edo niej. Teraz sie firma rozrosła i pobudowali nowe budynki nieco dalej i śmigam rowerkiem. O 6 rano bywa ciężko wleżć na rower ale jak sie czlowiek przyzwyczai...
    Ale 3 dni bez jazdy 166 to już katorga dla mnie. Czesto po robocie wyprowadzam swoja bejbe i smigam wokol komina bez celu... Taka sytuacja
    [C

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Ja tak samo powiem jak Viader i Kaac. Mieszkam na takim zadupiu praktycznie w lesie gdzie jest 7 domów. Jadąc do roboty ostatni kilometr mam masakryczną drogę że można pogubić zęby i jeżdze alfą na co dzień bo mi to sprawia frajdę. Jakbym miał drugie auto specjalnie na dojazdy do pracy to alfa stała by praktycznie nie używana. A nie kupywałem jej po to żeby stała w miejscu tylko żeby jazda sprawiała mi przyjemność. Jak was stać na 2 lub 3 auta w domu to tylko pogratulować
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G