Cześć,
Planuję zakup AR 156, mam ograniczony budżet (powiedzmy, że około 10 tys.) stąd mój wybór ogranicza się do rocznika 2002/2003 (maks). Znalazłem kilka ogłoszeń, w których była AR 156 JTS i dwa z Selespeedem. Przeczytałem na forum parę wątków o JTS i Selespeed... Nie nastroiło mnie to optymistycznieMam jednak kilka związanych z w/w samochodami pytań, najchętniej dowiedziałbym się od osób, które naprawdę takimi samochodami jeździły (lub serwisują AR 156 względnie często):
1) JTS, kwestia nagaru, czy da się to wyczuć na jeździe testowej ? Nikt nie da mi się rozpędzać do ponad 200 km/h więc może jakiś inny sposób ?
2) JTS, rozrząd - nie mogę dojść co tam się wymienia (pasek, rolka, napinacz i pompa czy bez pompy ?), a co za tym idzie jakie są koszty ?
3) JTS, nagar część II, czy da się to usunąć np. przy pomocy Liqui-Moly Jet Clean Tronic (lub czegoś podobnego) ? Ktoś może usuwał i może potwierdzić sukces ?
4) Selespeed, czy da się na jeździe testowej wyczuć, że już jej dni są policzone ?
5) Selespeed, czy diagnostyka w serwisie AR pomoże określić stopień zużycia (bez rozbierania, coś z komputera) ?
6) Selespeed, sprzęgło - czy to jest to samo co do manuala ?
6) Ogół: Czy ten silnik z SS (lub z manualem) ma dwumasowe koło zamachowe ?
Dużo tych pytań, ale chciałbym uniknąć zrobienia mnie "w wała" na samym początku zakupów![]()