witam w mojej 159 nie odpala sie asr/vdc nie swieci czerwona obramowka wkolo przyscisku naciskam i sie nic nie dzieje mial juz ktos cos podobnego ?? na monitorze nie bedzie wyswietlalo ze asr jest niesprawny ??
witam w mojej 159 nie odpala sie asr/vdc nie swieci czerwona obramowka wkolo przyscisku naciskam i sie nic nie dzieje mial juz ktos cos podobnego ?? na monitorze nie bedzie wyswietlalo ze asr jest niesprawny ??
Podczas działającego nie powinna się świecić, co nie zmienia faktu, że jak wciskasz przycisk, to wówczas obwódka zaświecić się powinna, co świadczy o ręcznym wyłączeniu systemu - po każdorazowym wyłączeniu zapłonu i po ponownym jego włączeniu, system automatycznie się aktywuje (czyli obwódka nie świeci). Ewentualna awaria powinna zostać wyświetlona na zegarach.
Ostatnio edytowane przez janio ; 25-10-2012 o 18:15
nie swieci nawet jak nacisne przycisk i nie pokazuje blędów na wyswietlaczu
W instrukcji jest napisane, że trzeba przytrzymać bodajże 3 sekundy (lub coś koło tego) żeby wyłączyć...
czytalem wlasnie o tym zrobilem tak i tez nic nie wiem co tam moze byc.najwyzej sie sprawdzi doswiadczalnie czy dziala asr jak bedzie dzialal to pewnie i reszta sprawna jest
dzieki za pomoc jutro jakos to sprawdze.pozdro
Dostajesz komunikat, na środkowym wyświetlaczu, o wyłączeniu asr vdc (po wciśnięciu przycisku)?
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Albo kolega nie uaktualnił profilu albo mowimy o 156- tce. Tam środkowy wyświetlacz= info center.
Tylko czy w 156 był hill holder?