Przyczyn może być mnóstwo,muszą opisać co robili wcześniej przy samochodzie jak o niego dbali,usterka nie pojawiła się nagle.
- - - Updated - - -
Chcę pomóc a nie zaszkodzic,ty chyba też?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Poza tym nie zaszkodzi przeczyścić przepustnicy (czytałem na forum, że Wam obroty falują) i zerknąć pod maskę o ciemku czy nie ma przebić na kablach. Ale pewnie skończy się wymianą przepływki. Podpowiem tylko, że do tego silnika pasuje od wielu EcoTec'ów opla (np corsa 1,0 12V)
Czyli rozumiem że wszystcy są mechanikami na tym forum?
Świece wymienione, filtry nie. A przebicie jak sprawdzić?
Wiem jestem kobietą powinnam siedzieć cicho Pa.Kończę!
Najważniejsza jest opinia tych , którzy jeżdżą dużo i dłubią przy swoim aucie. Tego ci mechanior z zakładu nie powie. U mnie coś piszczało przy paskach i mechanior wymienił pasek pomocniczy i jaszcze piszczało. następnie wymienił pompę wspomagania i jeszcze piszczało, Pojechałem do drugiego i zapytał czy piszczenie mi przeszkadza? i kazał dać se spokój. Tak zrobiłem i po 3 miesiącach samo przestało! A jeżeli chodzi o moją Alfę to w nocy przebłysków przy przewodach nie widać.
Nikt tutaj tak nie napisał. Wprost przeciwnie. Ja aż szukałem na forum czy to tylko masz taki nick, czy rzeczywiście jesteś kobietą. Ogólnie szacunek za wiedzę i udzielanie się. Jeśli komuś doradzam to zawsze biorę najpierw pod uwagę najtańsze rozwiązania, bo wiem ile mnie pieniędzy i nerwów kosztowała mnie moja pierwsza 146 z TS'em przez niekompetentnych mechaników (w ASO chcieli mi zmienić wszystkie świece za 1400 zł w momencie gdy wystarczyło tylko kupić przepływomierz dedykowany do opla za 159zł)
- - - Updated - - -
Jak wiemy przepływomierz jest Bosch'a i niestety (albo i na szczęście...)nie tylko nasze auta nęka ten wynalazek.