Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: [156] katalizator

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Sklad spalin beda dalej badac tak jak badali... wg. Mnie nic sie nie zmieni. Wsadzenie zamiennika raczej nie pogorszy charakterystyki bo predzej wsadzenie strumienicy by to zrobilo. Ja na dzien dzisiejszy czuje poprawe na + po wywaleniu kata a zastanawialem sie nad sportowym z ktorego poki co zrezygnowalem. W euro 2 gdzie lambda jest przed katem nie ma takiej tragedii jak w kolejnych gdzie sondy sa przed i za, zreszta to tez mozna ominac.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

kris1342
    Gość

Domyślnie

Mówisz ze odradzasz a co polecasz? wymiana na zamiennik? niewiem czy to jest do końca strumienica ponieważ mechanik mówił że jest to połączenie strumienicy z katalizatorem i duzo ludzi takie rozwiązanie poleca ale na co bym nie miał wymieniać to i tak potrzebuje wymiarów, długości i srednicy, podajcie te liczby jeśli je znacie prosze.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Domyślnie

Cytat Napisał kris1342 Zobacz post
    Mówisz ze odradzasz a co polecasz? wymiana na zamiennik? niewiem czy to jest do końca strumienica ponieważ mechanik mówił że jest to połączenie strumienicy z katalizatorem i duzo ludzi takie rozwiązanie poleca ale na co bym nie miał wymieniać to i tak potrzebuje wymiarów, długości i srednicy, podajcie te liczby jeśli je znacie prosze.
    Co za wersję masz tej 2.5 V6, który rok, CF2 czy CF3 ile KW/KM. Odradzam pójście na łatwiznę i jakąś stodołową kombinatorykę z wydechem, choć zrobisz jak zechcesz. Jak masz CF3 to się to zemści spalaniem, albo zabijesz sondę. Chcesz wymienić rozumiem, bo katalizator zakończył swój żywot?

Zobacz tu http://www.kadex-tlumiki.pl/index.php

Mają wkłady, uniwersalne jak i dedykowane katalizatory. Nawet stopnie pre-kat czy jak kto woli after-collector.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

kris1342
    Gość

Domyślnie

rocznik 1998 moc 190 km, niewiem jaki cf. nieznam sie na tym. to nie jest stodołowa kombinatoryka, mechanicy to polecają więc czemu im nie wierzyć... chce wymienić bo mój katalizator stracił życie tak jak mówisz. uważasz że najlepsze będzie zrobić wkład niż kupić połączenie kata i strumienicy?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Domyślnie

Masz wersję CF2... kurcze jak patrzę na części do 2.5 V6... drogo.

Znalazłem coś takiego: http://katalizatory123.pl/katalizato...2-25-2126.html

Katalizator + środkowy tłumik to wyjdzie Cię z 1100 PLN za części.

Tu masz części składowe wydechu do Twojej Belli wg. katalogu Bosala: http://www.catalogue.bosal.com/pages...el=B&year=1998

Tu jeszcze coś do poczytania: http://www.itlkrauz.com/artykuly/122...-i-strumienice
    Ostatnio edytowane przez tomito ; 29-10-2012 o 17:47
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Tu masz przyklad: http://allegro.pl/katalizator-sporto...742940643.html ja bym bral 2.5 cala.
    Jacy mechanicy polecaja? 99% poleca bo szybko sie klienta pozbedzie, ciach rach migiem zazyga i gotowe... Jezdzisz Vka to ogarniaj ja na poziomie ;]

aaa i nie ma czegos takiego jak polaczenia kata i strumienicy, przynajmniej ja nie slyszalem.
    Ostatnio edytowane przez -BamBosZek- ; 29-10-2012 o 19:32
    Genetics makes the champions, want to compare?!