Strona 63 z 182 PierwszyPierwszy ... 13535455565758596061626364656667686970717273113163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Oj tam oj tam.
    Jasne ze swoje sie bardziej szanuje , ale dla mnie samochod ma sluzyc do uzywania.

Nie wyobrazam sobie nawet prywatnym autem trząść sie ze strachu nad kazda dziura w drodze.
    Albo ze nie wjade gdzies gdzie potrzebuje bo wertepy.
    Albo gdy potrzebuje jakis mebel nią przewieźć , czy inne rzeczy
    Zdazylo mi sie nią wieźc ponad 400 kg żelastwa ( typu sruby ) bo byl stan wyższej koniecznosci , ekipa montażowa stała bezczynnie bo materiał nie został wysłany przez naszą fabryke

No chyba ze sie ma drugie auto , tylko na weekendowy powolny objazd miasta , a na codzien uzywa innego

Ale odpukać mimo takiego używania nic sie nie dzieje
    Poprzednie auto ( Peugeot 407 ) tez tak było uzywane i przez 130 000 w 3 lata nie zepsulo sie nic a nic.
    A raz nim na terenie budowy wladowalam sie w taka dziure ( zasypana sniegiem byla i nie jej widzialam ) ze 6 chłopa nie dało rady wyciągnąć i dzwigiem wyciagneli

A co do jazdy w pełnym zakresie obratow , i utrzymywanie v-max to projektujac auto jest to brane pod uwage , i nie jest to nic niezgodnego z instrukcja. Skoro jest podane iż max 200 km/h to dla mnie jasne ze moge jechac z taka predkoscia.
    I to nie przez jeden kilometr ale na dluzej
    Ostatnio edytowane przez Anka Cyganka ; 29-10-2012 o 13:23

Użytkownik Ogier Avatar cousteau79
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    AR159 SW 1.9JTDm (blu marina :)

Domyślnie

przechwalasz sie albo cyganisz jedno z dwoch

a tak powaznie to ja szanuje pojazdy bo to moja pasja i nie wyobrazam sobie zylowania auta bo do tego jest ... ja zupelnie inaczej podchodze do sprawy bo jesli sie szanuje sprzet to odwdziecza sie tym samym, no nic taki poryty mam juz umysl ...

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Nie widze powodu alby sie przechwalac czy cyganic , po prostu opisalam jak bylo.

Jak to widze inaczej - mianowicie ze jak to sie mowi " mam dobra reke " do samochodow
    Ja tez szanuje auta ale jak sie gorąca sytuacja to obie ( ja i Alfa ) wiemy ze musimy dac z siebie wszytsko , bo pożar jest i trzeba reagowac
    Dla mnie jazda z blisko v-max to nie żyłowanie. Gdyby to bylo dla auta szkodliwe to producent zrobilby ogranicznik np 20-30 km/h przed v-max i juz.

Co do awaryjnosci to zarowno gdy wybralam kiedys Peugeota i i pozniej Alfe w firmie byly klasyczne podsmiechiwania ze sie zaraz zepsuje bo " nie kupuje sie francuskich " a Alfa to wiadomo , widujemy sie w serwisach.
    A reszta firmy zgermanizowana.
    A zycie pokazalo ze jezdzilam , i poza przegladami nic nie naprawialam. A passaty sie sypaly )

Ale straszny Offtop zrobiłam

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

wiadomo powszechnie, ze Cyganki nie cyganią)
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja juz widze jak jezdzisz z tego co piszesz.Jakbys wiedziala ze urwiesz zderzak albo miske olejawa/wahacz itp wjezdzajac w teren do ktorego nie przystosowana jest 159 to tez bys wjechala??Trzeba miec jakies wyobrazenie gdzie dam rade wjechac a gdzie nie.Ja tez jezdze autem bo mam auto zeby jezdzilo ale patrze na dziury bo nie mysle zmieniac zawieszenia co 10 tys.km.Nie lece przed siebie do przodu.Trzeba mi cos przewiezc to przewoze ale lodowka/szafa/pralka mi nie wejdzie nawet do SW wiec wole zaplacic i mi dowioza i wniosa do mieszkania.

Mieszka w
    Wieluń
    Auto

Domyślnie

Dobrze czarny rzecze ... polac mu ...

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

No tez z reguly patrze gdzie jade ale z tym lasem sytuacja byla wyjatkowa. Zamknieta droga pod bialymstokiem bo wypadek. A ja sie spieszylam na spotkanie. Na navi widzialam ze da sie bokiem przez wsie. Wiec pojechalam. Za chwile asfalt sie skonczyl i byl zwir. Ale mysle sobie dam rade te kilka km. Za chwile zwir sie skonczyl i byl las. Ale na navi widzialam ze tp juz blisko. I tak brnelam. A potem juz nie bylo sensu wracac.
    Od tego czasu wiem ze fabryczna navi jako zwykle drogi pokazuje tez miedze pomiedzy polami i przecinki w lesie.

A co do oslony pod silnikiem to ostTnio jsk byla na podnosniku to zobaczylam w niej dziurre.

Wracajac na wlasciwe tory czyli Giulia: wie ktos kiedy ona w koncu bedzie?
    Jest szansa na wiosne 2014 czy juz moge sobie wybic z glowy?

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Anka Cyganka Zobacz post
    Wracajac na wlasciwe tory czyli Giulia: wie ktos kiedy ona w koncu bedzie?
    Jest szansa na wiosne 2014 czy juz moge sobie wybic z glowy?
    No ma być w 2014. Ale na wiosnę? Nie sądzę Po serii odrzuconych projektów przez Marchionne, podobno jest już zatwierdzony ten ostateczny, mało tego, podobno amerykańscy dealerzy mogli juz go zobaczyć, więc jest jakiś progres

Mieszka w
    Wieluń
    Auto

Domyślnie

A skad takie wiesci? Jakies konkretne zrodlo? Pytam bom zywo zainteresowany ...

Mieszka w
    Wieluń
    Auto

Domyślnie

Wracając do tematu ...

http://www.alfanews.pl/2012/08/20/al...anmario-deriu/

gdby to tylko tak wyglądało to .... mmmmmiodzio ... inspirowane pandionem. marzenie

wiadomo ze to tylko czyjas wizja ale widac rowniez ze jest potencjal ...