Wracajac do poczatku tematu porownywanie golfa do 159 jest bex sensu.
Jak juz to do Giuletty
Wracajac do poczatku tematu porownywanie golfa do 159 jest bex sensu.
Jak juz to do Giuletty
Nie no Panowie, porównać to My sobie możemy moim zdaniem do czego chcemy, nawet do polonezaJa tylko napisałem jakie zdziwienie bym miał jakby taki Golf z napisem 1.4 TSI mnie łyknął na światłach jak pelikana
![]()
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość
Japońskie GT: http://www.forum.alfaholicy.org/prze...rimera_gt.html
Polski klasyk: http://www.forum.alfaholicy.org/prze...cior_125p.html
Ha jak co daj mi tego vieswagena na światłach mam 7,4 do setki
- - - Updated - - -
Znaczy ne Ja tylko Moje Maleństwo sry
Słuchajcie! Godne porównania są auta o podobnej klasie. Niestety 159 są delikatnie to ujmując przypasione wagowo. Trochę lepiej było jak wprowadzili TBI bo waga spadła z 40-50kg, ale szału też nie było.
Golf to kompakt i do tego nowy jest lżejszy od poprzedniego więc jak ma 140KM to nie ma się co dziwić, że połyka ponad półtorej tony.
Pepe napisał, że ma 7.4sec do setki w 3.2 zapewne. Ile jest cięższa twoja 166 od mojej 156? Ja fabrycznie robiłem 6.3sec. To przepaść, a motor ten sam. Więc waga ma zasadnicze znaczenie.
Co do ociężałości starsze modele czyli 156 i jemu podobne nie miały takiego problemu. Generalnie jeszcze się nie znalazł posiadacz co by objechał moją w tej klasie i porównywalnej mocy, nawet kompakt, a moje auto spkończyło już 10 lat!
Na dzień dzisiejszy ze szperą Q2 i trochę przerobionym wydechem ogarniam 100km/h w 5.7sec powtarzalnie i to w kombi (oczywiście na sucho).
Lista killów jest tak długa, że nawet nie będę opisywał. Krócej będzie jak napiszę kto mnie sklepał.
Sklepany przez: Porsche carrera, Audi TT RS, M3, Audi rs4, Audi S4. Te pamiętam.
Nigdy nie miałem okazji się pobawić z Mazdą MPS chociaż już namierzyłem kolesia i z golfem R32.
Z takich fajniejszych wygranych co mi się przypomina to:
Focus RS ten 305KM - to był dla mnie szok, ale były dwie próby ze startu zatrzymanego. Tam gość miał potężne problemy ze startem.
Mazda RX8
Audi A4 3.2 quatrro
BMW 330 minimalnie (ale zawsze to wygrana)
Katalog ma niewiele do rzeczy jak ktoś nie potrafi wykrzesać potencjału w szczególności ze startu zatrzymanego. Mały błąd przy starcie i już jest się w plecy.