Strona 19 z 65 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 648

Temat: Mechanik!!Warszawa!!

alfon
    Gość

Domyślnie

Znam dobry warsztat, w którym naprawiaja wszystkie marki oprocz amerykanow. To Auto Conrad z Bielan. Miła i fachowa obsluga - ogolnie na duzy plus. Podaje kontakt do nich dla zainteresowanych - tel. 501-341-571

Dodatkowo ich oferte mozna znalezc tez w necie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Skierniewice
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2.5 V6 2000r., jest Giulietta QV, jest Stelvio 280 KM

Domyślnie

Kolego Satal Pawel(Pablo) tez sobie poradzi z GTA bo wymiana rozrzadu w tym aucie nie rozni sie niczym niz w przypadku innych V6.Jedyna roznica to w blokadach.To po pierwsze.Po drugie na swoim forum nie raz zamieszczal zdjecia jakis GTA tak wiec doswiadczenie ma.U Tomka Seligi z Lesznowoli tez pewnie bedzie bez problemu z rozrzadem.Zreszta jak dobrze pamietam to Tomek sam jezdzil GTA (nie wiem czy jeszcze ja ma czy nie bo w sumie dawno u niego nie bylem)

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał alfon Zobacz post
    Znam dobry warsztat, w którym naprawiaja wszystkie marki oprocz amerykanow. To Auto Conrad z Bielan. Miła i fachowa obsluga - ogolnie na duzy plus. Podaje kontakt do nich dla zainteresowanych - tel. 501-341-571

Dodatkowo ich oferte mozna znalezc tez w necie
    No to żeś po bandzie pojechał... Fiata punto lub golfa III to może i zrobią ale niczego bardziej złożonego to bym im nie zostawił.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR GTV 2.0 TS, BMW 540i V8, BMW 320iA

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz.L. Zobacz post
    Potwierdzam i również polecam! Robert to super gość! Wczoraj odebrałem od niego swoją 159tkę.
    ROBI-CAR AUTO NAPRAWA
    ROBERT SOCZEWKA
    05-340 Rudno, 22A
    mazowieckie
    tel. 608 761 628
    Dzięki temu tematowi dowiedziałem się o serwisie u Pana Roberta.
    Zostawiłem u niego swoją GTV na poprawienie kilku rzeczy zaraz po jej kupnie.
    Jestem bardzo zadowolony z jego pracy. Zrobił dokładnie to co było nie halo w aucie
    plus kilka innych dodatkowych. Jego usługi są bardzo fachowe, a ceny atrakcyjne.
    Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Na bieżąco byłem informowany o postępach w pracach.
    Na dodatek termin nie jakiś z kosmosu.
    Na pewno będę u niego serwisował moją bellę, mimo że nie mam blisko.
    Zdecydowanie polecam.
    sie ma

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał sybir Zobacz post
    Dzięki temu tematowi dowiedziałem się o serwisie u Pana Roberta.
    Zostawiłem u niego swoją GTV na poprawienie kilku rzeczy zaraz po jej kupnie.
    Jestem bardzo zadowolony z jego pracy. Zrobił dokładnie to co było nie halo w aucie
    plus kilka innych dodatkowych. Jego usługi są bardzo fachowe, a ceny atrakcyjne.
    Bardzo dobry kontakt telefoniczny. Na bieżąco byłem informowany o postępach w pracach.
    Na dodatek termin nie jakiś z kosmosu.
    Na pewno będę u niego serwisował moją bellę, mimo że nie mam blisko.
    Zdecydowanie polecam.
    sie ma
    Polecam i ja :-)

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Temat przeniesiony tymczasowo na PW

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

Cytat Napisał satal Zobacz post

Pablo zbiera świetne recenzje, ale nie wiem jak tu doświadczenie z GTA, chciałbym, aby autko było odpowiedzialnie serwisowane. Przy okazji rozrządu do wymiany olej i jakieś pierdoły zapewnie (oby nie więcej) - więc na tę chwilę zależy mi przede wszystkim na rozrządzie i wiedzy na ten temat.

Jeśli okaże się, że do ASO w przypadku GTA nie ma alternatwyy, to cóż - nie będę miał wyboru Ale może jest jakaś alternatywa? Jakieś propozycje?
    chłopie podniecasz się tym, że to GTA a jeśli chodzi o mechanikę to zupełnie niczym się nie różni poza innymi blokadami na wałkach ssących.. nie potrzeba tu żadnej tajemnej wiedzy z zaświatów do zrobienia rozrządu i każdy warsztat co ma połapane w busso v6 Ci to zrobi bez problemów, chyba, że mechanicy wcześniej popełnili druciarstwo

Andrzeju to ta poduszka urwała się jak wracałeś z Cz-wy bo była na blaszkę z puszki przykręcona? szokens...
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał satal Zobacz post
    Witam,

szukam serwisu lub mechanika w Warszawie, który zajmował się już Alfami GTA - taką bowiem niedawno zakupiłem Chciałbym zrobić taki ogólny przegląd, ale przede wszystkim wymienić rozrząd, a wiem, że do tych modeli potrzeba specjalnych blokad itp. Przy okazji byłoby dobrze, aby podpiąć się już pod jeden serwis, który prowadziłby auto..

Z wątku wynika, że polecane są trzy warsztaty:

Pablo, Twardowski oraz Tomasz jak pamiętam. Boję się cen u Twardowskiego, który wygląda rzeczywiście super (niestety chyba za rozrząd w GTA chcieli tam 3,5 tys zl?). Pablo zbiera świetne recenzje, ale nie wiem jak tu doświadczenie z GTA, chciałbym, aby autko było odpowiedzialnie serwisowane. Przy okazji rozrządu do wymiany olej i jakieś pierdoły zapewnie (oby nie więcej) - więc na tę chwilę zależy mi przede wszystkim na rozrządzie i wiedzy na ten temat.

Jeśli okaże się, że do ASO w przypadku GTA nie ma alternatwyy, to cóż - nie będę miał wyboru Ale może jest jakaś alternatywa? Jakieś propozycje?

Jeśli chodzi o miejsce - najlepiej Wola, Ursynów albo po środku, ale generalnie, jak trzeba będzie to dojadę.

Pozdrawiam

PS. Jeszcze Autokielak wygląda ciekawie..
    v6 jak v6 czy to 2.5/3.0 czy 3.2 spokojnie Paweł ogarnie. Ja już od 6 lat tylko tam śmigam
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 ,Distinctive , 1910cm , 110kW , 2007r ,

Domyślnie

Polecam garaż Alfa Romeo na Arkuszowej. Odrobiłem lekcje , czyli przeczytałem czały temat , znam opinie z forum na temat Arkuszowej. Wizyta trochę przypadkowa. Wymiana oleju+filtr. Części moje , kupiony poleceny Liqui Molly do PDF ( dzięki za porady z forum ). Szybko i sprawnie , tak jak standarcik powinien wyglądać .Przy okazji kłopot , zapieczona i zniszczona przecinakiem śruba ( przedostatni servis w carserwis 1-go sierpnia)Auto ma 75tys jazdy za sobą ale od stycznia 2008 jeżdzi w zasadzie tylko po mieście. Więc rozmowa o rozrządzie. Jaka cena : 1200 wraz z paskiem osprzętu silnika . Części z garażu . W trakcie naprawy kontakt tel. bezproblemowy . Bez fajerwerków . Tak jak być powinno . Do forumowiczów oceny , głównie cena rozrządu. Bo trudno oceniać profi obsługi gdy się nie było na miejscu.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Widac mieli dobry humor. Pytanie jeszcze czy duzy burdel po sobie zostawili bo z tym tez roznie bywa