no ja jestem ciekawy ile Wam to wytrzyma.mi wytrzymalo od wrzesnia do maja pozniej juz tylko byla jedna wielka tragedia-bable,wywijanie sie z otworow itp itd.Nigdy wiecej bym tego nie okleil.
no ja jestem ciekawy ile Wam to wytrzyma.mi wytrzymalo od wrzesnia do maja pozniej juz tylko byla jedna wielka tragedia-bable,wywijanie sie z otworow itp itd.Nigdy wiecej bym tego nie okleil.
Kurde wylecialo mi z glowy zupelnie. Sory Panowie. Nie wiem czy dzisiaj zdaze wrzucic. Ale jutro na bank. Juz sobie ustawiam przypomnienie w telefonie
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Też myślałem o tej foli carbon ale po przeczytaniu postu czarnego_28 mam już mieszane uczucia . Aż tak nie trwała jest ta folia ?
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Tutaj jest wiele aspektów odnośnie jej trwałości. Jak już wcześniej pisałem często odchodzi w miejscach ciasno spasowanych, we wnękach jeśli była przegrzana i na zimnie się kurczy a klej jest za słaby, w miejscach gdzie jest zbyt porowata lub za słabo odtłuszczona powierzchnia. Jest też kilka typów plastiku, którego nawet najlepszy klej nie chwyta odpowiednio mocno (np taki z którego jest tylna wycieraczka w większości AR zrobiona ze zwiększoną zawartością węgla). Poza tym jeszcze trzeba mieć folię dobrej jakości a nie jakiś "no name" będący często okleiną do mebli. Najlepiej zainwestować w 3M, Oracal, Neschen i inne renomowane produkty z gwarancją.
ja mowie na swoim przykladzie,a Tomek tez wie ze kilka alf mialo podobne przypadlosci do mojej.U mnie strasznie odlazilo,robily sie wielkie bable wiec zdarlem i pomalowalem.Teraz jest rewelacja.Jak bym mial robic teraz cos z plastikami-TO TYLKO HYDROGRAFIKA W CARBONIE
jak jest folia dobrej jakości to myślę że po czasie użytkowania będzie ok, Belfer w tym roku damy radę?
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
Dokładnie jak piszesz. Folia musi być top , tylko 3M . W potencjalnie trudnych miejscach jak otwory , ostre zagięcia , łuki trzeba użyć primera WP-3000 . To klej dedykowany do folii 3M .Używa się go przed grzaniem folii i powierzchni na którą kleimy. Wadą kleju jest cena i jego monstrualne opakowanie 120 ml . Wystarczy chyba na 5 aut . Ja użyłem może 2 ml , czyli zostało nadal całe opakowanieJeśli bąble powstają na rówej i płaskiej powierzchni oznacza że folię źle wygrzaliśmy. Kleiłem 3M czarną folią w poprzednim Volvo V70 , jeździłem cały rok ( zima +lato ) - było ok. Fakt że volvo to kanciak i trudno tam o finezyjne zgięcia w desce.Teraz robię AR159 i jest ok.