Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 263

Temat: Co myślicie o renowacji plastików wnętrza?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no ja jestem ciekawy ile Wam to wytrzyma.mi wytrzymalo od wrzesnia do maja pozniej juz tylko byla jedna wielka tragedia-bable,wywijanie sie z otworow itp itd.Nigdy wiecej bym tego nie okleil.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał dawido Zobacz post
    Spoko. Jutro wrzuce bo dzisiaj mi rece pewnie troche drza po BVB - RM

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
    Jest szansa na te zdjęcia?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    eSCe / DG
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Kurde wylecialo mi z glowy zupelnie. Sory Panowie. Nie wiem czy dzisiaj zdaze wrzucic. Ale jutro na bank. Juz sobie ustawiam przypomnienie w telefonie

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Rowerzysta Avatar bubel
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Brera 2,0 Jtdm

Domyślnie

Też myślałem o tej foli carbon ale po przeczytaniu postu czarnego_28 mam już mieszane uczucia . Aż tak nie trwała jest ta folia ?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał bubel Zobacz post
    Też myślałem o tej foli carbon ale po przeczytaniu postu czarnego_28 mam już mieszane uczucia . Aż tak nie trwała jest ta folia ?
    Jest trwała, tylko trzeba mieć duże doświadczenie w jej naklejaniu - nie można przegrzać kleju bo potem jest dupa...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Tutaj jest wiele aspektów odnośnie jej trwałości. Jak już wcześniej pisałem często odchodzi w miejscach ciasno spasowanych, we wnękach jeśli była przegrzana i na zimnie się kurczy a klej jest za słaby, w miejscach gdzie jest zbyt porowata lub za słabo odtłuszczona powierzchnia. Jest też kilka typów plastiku, którego nawet najlepszy klej nie chwyta odpowiednio mocno (np taki z którego jest tylna wycieraczka w większości AR zrobiona ze zwiększoną zawartością węgla). Poza tym jeszcze trzeba mieć folię dobrej jakości a nie jakiś "no name" będący często okleiną do mebli. Najlepiej zainwestować w 3M, Oracal, Neschen i inne renomowane produkty z gwarancją.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja mowie na swoim przykladzie,a Tomek tez wie ze kilka alf mialo podobne przypadlosci do mojej.U mnie strasznie odlazilo,robily sie wielkie bable wiec zdarlem i pomalowalem.Teraz jest rewelacja.Jak bym mial robic teraz cos z plastikami-TO TYLKO HYDROGRAFIKA W CARBONIE

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

jak jest folia dobrej jakości to myślę że po czasie użytkowania będzie ok, Belfer w tym roku damy radę?
    Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł_NS Zobacz post
    jak jest folia dobrej jakości to myślę że po czasie użytkowania będzie ok, Belfer w tym roku damy radę?
    Na pewno... tylko nie wiem czy w kalendarzowym, czy w szkolnym

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 ,Distinctive , 1910cm , 110kW , 2007r ,

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Tutaj jest wiele aspektów odnośnie jej trwałości. Jak już wcześniej pisałem często odchodzi w miejscach ciasno spasowanych, we wnękach jeśli była przegrzana i na zimnie się kurczy a klej jest za słaby, w miejscach gdzie jest zbyt porowata lub za słabo odtłuszczona powierzchnia. Jest też kilka typów plastiku, którego nawet najlepszy klej nie chwyta odpowiednio mocno (np taki z którego jest tylna wycieraczka w większości AR zrobiona ze zwiększoną zawartością węgla). Poza tym jeszcze trzeba mieć folię dobrej jakości a nie jakiś "no name" będący często okleiną do mebli. Najlepiej zainwestować w 3M, Oracal, Neschen i inne renomowane produkty z gwarancją.
    Dokładnie jak piszesz. Folia musi być top , tylko 3M . W potencjalnie trudnych miejscach jak otwory , ostre zagięcia , łuki trzeba użyć primera WP-3000 . To klej dedykowany do folii 3M .Używa się go przed grzaniem folii i powierzchni na którą kleimy. Wadą kleju jest cena i jego monstrualne opakowanie 120 ml . Wystarczy chyba na 5 aut . Ja użyłem może 2 ml , czyli zostało nadal całe opakowanie Jeśli bąble powstają na rówej i płaskiej powierzchni oznacza że folię źle wygrzaliśmy. Kleiłem 3M czarną folią w poprzednim Volvo V70 , jeździłem cały rok ( zima +lato ) - było ok. Fakt że volvo to kanciak i trudno tam o finezyjne zgięcia w desce.Teraz robię AR159 i jest ok.