Opony mają 4,5 roku. A sprawdzałaś ciśnienie z przodu?
A możesz jeszcze zmierzyć jaki masz prześwit między zderzakiem przednim a nawierzchnią? Chodzi mi o to miejsce przy kole?
P.S. Zawieszenie wygląda na trochę więcej niż -30.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Też stwierdzam po tej focie że to jest niżej niż -30mm.. Może ktoś poprostu upierdzielił sprężyny fabryczne, stąd normalne kolory elementów zawieszenia, żadnych kropek..
hmm opona wyższa o 5-10mm niewiele tu da szczerze mówiąc
Podejrzewam że jakbyś założyła 18" felgi jak u mnie to miałabyś takie same obniżenie jakie ja mam na gwincie.. bo naprawdę Twoja siedzi ostro nisko..
Ja też myślę ,że sama zmiana opon nic tu praktycznie nie da.
Oglądałam twoje foty,piękna jesta te 18"nie obcierają Ci nadkoli? i czy to prawda ze w zimę na niskoprofilówkach się nie jeździ?
Co znaczy obniżenie na gwincie?
- - - Updated - - -
okto dobrze zrozumiałam...ta wysokość błotnika będzie chyba nie wiele większa niż opona którą wczoraj mierzyłam(60 cm) ale jutro pomierzę jeszcze raz
- - - Updated - - -
[QUOTE=wheelerwasp02;1010413]Też stwierdzam po tej focie że to jest niżej niż -30mm.. Może ktoś poprostu upierdzielił sprężyny fabryczne, stąd normalne kolory elementów zawieszenia, żadnych kropek..
Tak myślę,że chyba ktoś tam wcześniej coś grzebał i poprzerabiał,skoro koników też więcej niż fabryka dała,to ktoś nią szalał ostro haha
tylko nie wiem jak w zimę ten ktoś jeździł,no chyba ze nie jeździł...
Co do gwintu to Kuba miał na myśli zawieszenie gwintowane (regulacja wysokości), które ma u siebie.
Odnośnie pomiarów - rzeczywiście masz trochę nisko to auto i może lepiej byłoby wymienić sprężyny na trochę wyższe. Trzeba byłoby jeszcze kogoś z seryjnym zawieszeniem do pomiarów i porównania.
Sprawdź przy najbliższej okazji ciśnienie bo opono jest dość mocno ugięta w stosunku do tylnej.
Jeśli amortyzatory są seryjne i w dobrym stanie to nie musisz ich wymieniać. Wymiana sprężyn nie wymaga wymiany wahaczy itd. Jednak jak już miałoby być zawieszenie na warsztacie to warto byłoby przyjrzeć się jego elementom i jeśli coś jest w kiepskim stanie to wymienić. Ogólnie całe zawieszenie masz dość nisko, a same sprężyny nie są drogie.