Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 102

Temat: Kurde...jednak Nasze kochane Alfy są ociężałe :(

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Na alfaowner.com było kilka relacji ludzi, którzy byli z QV-kami na hamowni, ale nie mogę teraz ich znaleźć.
    U Holendrów ze Squadra Tuning seryjnie Julka QV miała maks 225 koni:
    http://www.squadra-tuning.nl/autos/c.../auto/107.html

Tu podobnie, 226 KM:
    http://www.alfanews.pl/2010/05/23/na...sza-giulietta/

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

EDIT: ja wszystko rozumiem, ale jak mi próbuje dosrać kolega z kombi w dieslu, które robi setkę powyżej dziesięciu sekund (brzmi jak opis Octavki 1.9 TDI), to naprawdę nie wiem, co odpisać... mój mumin z dychawicznym 1.4 robi ją poniżej 8 sekund, a 23-letni "gracik" w 8 z małym hakiem... takie tam Cuore Sportivo...
    No i co sie tak kolego oburzasz? Komuś dowalasz, że taki, a taki silnik do 159 nie pasuje a jak tobie ktoś coś wypomni o wspaniałym benzyniku rodem z kosiarki to robisz wielkią burze...

Może trzebabyło zmienic marke jak chciałeś miec porządny silnik, a nie na siłe trzymac sie znaczka alfy romeo, która to wcale od fiata bravo 2 lepsza nie jest i nie każdemu mumin do gustu przypadnie.
    Jestem ciekaw ile ten kosiarkowaty silnik przejdzie bez remontu, tak tylko z ciekawosci.
    Na przyszłośc to troche ochłoń, bo na świece są nie tylko silniki zasilane prawdziwym paliwem... ja mam na rope i wcale sie gorszy z tym nie czuje, ba nawet sie z tym nie ukrywam jak widac.
    To tyle jeśli chciałes mi dowalic

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

To opiszę wam ciekawostkę Ostatnio objechałem spod świateł Subarynę STI czyli coś 2x więcej mocy niż moja JTS ;P

A teraz dlaczego:
    Było bardzo mokro, koleś (chyba) wyłączył kontrolę trakcji, był na slickach (idiota) i co najważniejsze koleś nie umiał tym jeździć (bardziej nie umiał niż ja AR ;P).

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

no widzicie jakie to jts'y dynamiczne, sti objezdzaja ;p

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

No ;D A tak poważnie to raczej obrazuje że na osiągi wpływa wiele czynników i to co podaje producent nie koniecznie będzie miało przełożenie na rzeczywistość.
    W tym konkretnym przypadku właściciel tego STI był kretynem, który pod koniec października jeździł na gładkich, torowych oponach. Przecież powinien mnie odsadzić tak że nawet bym się nie zorientował kiedy, a tu gość narobił pisku oponami i tyle. Sam nie jestem wstanie zrozumieć co się stało....

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    No ;D A tak poważnie to raczej obrazuje że na osiągi wpływa wiele czynników i to co podaje producent nie koniecznie będzie miało przełożenie na rzeczywistość.
    W tym konkretnym przypadku właściciel tego STI był kretynem, który pod koniec października jeździł na gładkich, torowych oponach. Przecież powinien mnie odsadzić tak że nawet bym się nie zorientował kiedy, a tu gość narobił pisku oponami i tyle. Sam nie jestem wstanie zrozumieć co się stało....
    Auto to jedno kierowca drugie...Kolega mawiał że jak ktoś jest p*a to mu i 500 koni mało by jechać.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Ja zima też czasem wrzucam letnie kapcie, a za idiotę się nie uważam
    Może po prostu chciał się pobawić

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    No i co sie tak kolego oburzasz? Komuś dowalasz, że taki, a taki silnik do 159 nie pasuje a jak tobie ktoś coś wypomni o wspaniałym benzyniku rodem z kosiarki to robisz wielkią burze...

Może trzebabyło zmienic marke jak chciałeś miec porządny silnik, a nie na siłe trzymac sie znaczka alfy romeo, która to wcale od fiata bravo 2 lepsza nie jest i nie każdemu mumin do gustu przypadnie.
    Jestem ciekaw ile ten kosiarkowaty silnik przejdzie bez remontu, tak tylko z ciekawosci.
    Na przyszłośc to troche ochłoń, bo na świece są nie tylko silniki zasilane prawdziwym paliwem... ja mam na rope i wcale sie gorszy z tym nie czuje, ba nawet sie z tym nie ukrywam jak widac.
    To tyle jeśli chciałes mi dowalic
    1. To jest forum dyskusyjne - mam prawo wypowiedzieć swoje zdanie, które nie musi być zgodne z Twoim. Ale musi mieć merytoryczne podstawy. Wspaniały silnik rodem z kosiarki może nie jest idealny, ale Engine of the Year w roku 2010 bodajże udało mu się zdobyć. JTD w wersji stu parunastokonnej chyba tej nagrody nie wyszarpał... Ja TBi jechałem i w Brerze i w Giuliettcie. A Ty MultiAirem jechałeś w ogóle? Czy tylko odczytałeś pojemność w internecie?
    2. Przed zakupem samochodu analizowałem rynek i lepszego auta nie mogłem znaleźć. Ponieważ szukałem auta salonowego, nie miałem żadnych obostrzeń, jakie są przy szukaniu aut używanych, a wziąwszy pod uwagę budżet do dyspozycji, miałbym jedynie problem z kupieniem wypasionej BMW1 albo Audi A3 w tym segmencie, więc wybrałem najlepszy z możliwych dla mnie samochód - nie ma obawy, że mógłbym trafić lepiej, więc się tym nie stresuj.
    3. Nie wiem, zobaczymy, jeśli taki się zdarzy, to pewnie napiszę o tym obiektywnie na forum i nie będę się jarał, że to najlepszy silnik na świecie...
    4. Pewnie, że na świecie są inne silniki, ale raczej nie stanowią obiektów marzeń - są raczej zgniłym kompromisem, co najlepiej dowodzi rynek starszych aut używanych... Nikt szczególnie nie szuka Alf 75 czy BMW E30 w dieslu. Bo nikt ich nie chce. Może ktoś zna jakieś przykłady youngtimerów w dieslu, które są cieszą się szczególnym zainteresowaniem?
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

ale Engine of the Year w roku 2010 bodajże udało mu się zdobyć
    Marketing, marketing, marketing co tam dalej dziennikarze wybierają te silniki samochody? Bo jeśli tak to...

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Ja zima też czasem wrzucam letnie kapcie, a za idiotę się nie uważam
    Może po prostu chciał się pobawić
    Sorki, ale przy deszczowej pogodzie zakładanie slicków na ulicę to czysta głupota. Gość stwarzał zagrożenie dla innych.