Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Temat: Alfa GT jako pierwsze auto w życiu :?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    PL
    Auto
    156

Domyślnie

Nie za dużo na początek? Może coś mniejszego? Ja swego czasu myślałem o 156, ale jakoś skończyło się na innym aucie. Jeśli to ma być auto dla kogoś to lepiej nie przesadzać z mocą. Niektórzy młodzi kierowcy mają nieźle pod sufitem.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Maru93 Zobacz post
    GT jest moim pierwszym autem przez rok nie miałem żadnego problemu z nią a co do tej ograniczonej widoczności to bym nie przesadzał bo moim zdaniem nie jest źle
    zależy gdzie- w lusterkach jest genialna moim zdaniem, w szybie tylnej co najwyżej średnia... Ale przynajmniej sa czujniki w niektórych wersjach

Mieszka w
    PL
    Auto
    156

Domyślnie

O... np. taki dieselek by się świetnie sprawdził na początek - http://kupujeauto.pl/view.php?id=a254627846
    Alfa 156. Wiekowa, ale jeszcze powinna śmigać. Sądzę, że takie auto większości "pierwszych kierowców" będzie odpowiadało ;-)

lexus91
    Gość

Domyślnie

Genialna widoczność w lusterkach to jest kolego w Audi Allroad, a tutaj jest co najwyżej przeciętna, ale oczywiście wystarczająca w zupełności, żeby móc poznać czy auto za nami to nie są przypadkiem panowie w niebieskich mundurach jadący incognito

Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 jtdm

Domyślnie

Odpowiem Ci na Twoje pytanie kolego, bo moja bella (AR GT 1.9 jtdm) jest moim pierwszym samochodem.
    Historia wygląda tak, że chciałem za wszelką cenę udowodnić ojcu, że pierwsze auto jakie kupię to będzie na pewno Alfa (choć planowałem 147) no i udało się ją wkońcu kupić. Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale ja jestem dość młody, a na swoje uciechy zarabiam sam i muszę przyznać, że bella jest jedną z najdroższych w utrzymaniu przyjemności, ale działa na mnie jak najmocniejszy narkotyk i nie potrafiłbym zmienić marki (a nawet z tym konkretnym modelem trudno mi się rozstać). Nie będę pisał, że często się psuje, bo to nie do końca prawda - w znacznej większości sam doprowadziłem do wielu usterek ponieważ byłem młodym, nieświadomym jak wygląda eksploatacja diesla kierowcą. Mimo wszystko utrzymanie tej pięknej włoszki jest dość kosztowne. No chyba, że jesteś jednym z wielu polskich kierówców kupujących pojazdy tylko w celu ich "zajeżdżenia na śmierć". Ja akurat reaguję na każde stuknięcie i kwiknięcie, harczenie, zgaśnięcie lampki/żarówki etc. więc spędzam trochę czasu z moją bellą (oprócz tych nie dających się opisać chwil na drodze).
    W sumie to nie wiem co więcej pisać, ale podsumowując: to najpiękniejszy i "najlepszy" samochód jakim miałem przyjemność jeździć, ale musisz brać pod uwagę to, że to nie jest tania zabawka - naprawdę nie tania.