Posiedziałem chwilę przy samochodzie i okazało się za mam czujnik do wersji bez tempomatu (styk N.C.). Jest on oczywiście ciągle wciśnięty gdy nie używamy gazu więc styk jest otwarty. Wychodzi na to że Wasze podpowiedzi były słuszne gdyż drugi styk powinien być N.O. czyli bez wciśnięcia gazu powinien być zamknięty i ciągłym sygnałem dawać "zezwolenie" na załączenie tempomatu.
Z dwojga złego mam przynajmniej wtyczkę wyposażoną w 3 piny i kabel doprowadzony do wtyczki D23A. Pozostaje więc skombinować czujnik i od wtyczki do kompa przeprowadzić kabelek.
Zanim jednak kupię czujnik spróbuję motyw z dodatkowym przekaźnikiem. Na dłuższą mete nie bedzie to jednak dobre bo przy każdym naciśnięciu hamulca będzie mnie wkurzał dźwięk przekaźnika
Najlepszym sposobem sprawdzić - rozkręcasz plastik pod kierownicą (4 lub 5 ampuli w okolicy manetki) i szukasz niepodpiętej 6 pinowej białej wtyczki. Jeżeli jest to od razu rzuci się w oczy.
Sprawdź także czy z czujnika na pedale gazu po odpięciu wtyczki wychodzą 3 piny czy 2