a wysprzęglik podobno widać od góry , w którym miejecu dokładnie ?
a wysprzęglik podobno widać od góry , w którym miejecu dokładnie ?
wysprzęglik masz kolego w skrzyni więc bez wyjęcia go nie zobaczysz
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
wysprzęglik to nr 5
Alfa, czyli walka serca z rozumem
Jestem zielony , wysprzęglikiem się odpowietrza sprzęglo ?
Bo podczas gdy cylinderki się poszerzają to więcej płynu wchodzi w przewody , być może poszło w przewody , później wróciło i po prostu może zostało powietrze .
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post199039
poczytaj
w prawym górnym rogu strony jest okienko szukaj![]()
Wysłałeś koledze skrzynię z benzyniaka. W JTD wysprzęglik jest pod aku, na wierzchu i nie trzeba rozbebeszać skrzyni. Wystarczy wyjąć aku i podstawę aku.
Spróbuj kolego odpowietrzyć, jeśli jesteś zielony w tym temacie to jedź do mechanika. Koszt powinien być znikomy bo to banalna robota.
właśnie dzisiaj byłem na warsztacie i wysprzęglik jest jak mówicie , pod aku . O 17 mam byc na warsztacie , wtedy napiszę wam co to było . Oby tylko się zapowietrzył..
- - - Updated - - -
Zapowietrzenie to nie jest , wsiadłem do auta , sprzęgło ciężej chodzi i nie odbija . Wkurzają mnie tacy mechanicy , auto stoi już 3 dni a oni dopiero dzisiaj sprawdzili zapowietrzenie . W ogóle zamiast sprawdzić jeszcze wysprzęglik i pompę to oni już mówią że będą rozbierali skrzynie . FACHOWCY polscy. Mechaniką trzeba chyba zawsze patrzeć na ręce , bez tego nic nie zrobi . Na dodatek , powiedzieli mi że dwumas być może padł i będzie to koszt 2-3k , z kosmosu wzieli tę cenę .
- - - Updated - - -
Nie ufam im , zabrałem im auto , wole jechać na trójce te 20 km niż im dac do roboty .
wyglada na to ze ci " mechanicy" chyba maja racje , masz objawy konczacego sie sprzegla , a ta cena jesli to by bylo sprzeglo + dwumas to mysle ze to napewno ok. 3 tys z robocizna . wysprzeglik widac pod aku jak dobrze zajrzysz to bedziesz widzial czy odbija do konca , moze to byc jeszcze pompka pod pedalem , sprawdz czy nie ma tam jakichs wyciekow . powodz.