Witam,mam taki problem,plastikowa pokrywa od silnika dość mocno drży,powoduje to hałas ,który trafia do kabiny i mnie wkur....miał ktoś coś podobnego ,jak to zlikwidowac,jakieś rady???
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
Witam,mam taki problem,plastikowa pokrywa od silnika dość mocno drży,powoduje to hałas ,który trafia do kabiny i mnie wkur....miał ktoś coś podobnego ,jak to zlikwidowac,jakieś rady???
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
Dołóż elastycznych podkładek, bo może zrobił się luz. Dociśnij najpierw ręką każdy z rogów pokrywy i kiedy przestanie brzęczeć będziesz wiedział w które miejsce.
Może przenosi drgania z paska ,sprawdź napinacz
Albo poduchy:p
Pasek jest dobrze naciagniety,także to wykluczam.Pokrywa jest trochę luzna na mocoeaniach,moze podkladki podłoże.Odnośnie poduch pod silnikiem jak najłatwiej je sprawdzić,jaki jest ewentualny koszt wymiany,czy możliwa jest samodzielną wymiana.
Mnie też ta osłona górna silnika latała i drgała, i ja pod łby śrub podłożyłem grzybki ze starych zaworków do felg samochodowych, mocno dokręcone i te gumy mocno dociskają osłonę, że nie ma prawa drgnąć![]()
A jakie są typowe objawy uszkodzonych poduch pod silnikiem.U mnie żadne szarpanie nie występuje,tylko dźwięk wibrujacej obudowy mnie irytuje.
A sprawdziłeś tą pokrywę przytrzymując ją ręką? Ustępuje wtedy jej klepanie? Silnik drży nawet przy sprawnych poduszkach, wszystkiego nie wytłumią.