Zapewne różnicówka się sypie i w końcu auto stanie, biegi bedą wchodzić bez problemowo ale nie będzie przeniesienia napędu na koła
Zapewne różnicówka się sypie i w końcu auto stanie, biegi bedą wchodzić bez problemowo ale nie będzie przeniesienia napędu na koła
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No to już mówię co i jak.
Walnęła satelitka. Ząb od niej wyrwał dziurę w obudowie. I teraz pytanie czy lepiej bawić się z tym i próbować naprawiać tą szkrzynię (wszystko sprawne, tylko ta satelitka walnęła), czy lepiej kupić drugą? Dodam, że zaprzyjaźniony mechanik obiecał wymienić mi ją za 180 zł(to chyba nie drogo) i załatwić mi może skrzynię za 200zł i da mi na to jeszcze 3 miesiące gwarancji.
wymieniaj
147 powodów do zadowolenia
Wymieniam. Czy skrzynie w AR 145/146 były takie same do wszystkich TS-ów czy były różnice ze względu na pojemność???
Aha Czyli rozumiem, że 2 litry to dwa litry i nie ważne jaka moc??? Gorzej by było gdyby była to skrzynia np od 1,6
- - - Updated - - -
A i jeszcze jedno pytanie czym może skutkować włożenie skrzyni np od silnika mnijeszej pojemności??? Gorsze przyspieszenie, mniejszy v-max, gorsza elastyczność??? Jakie to ma znaczenie na co dzień??? Być może pytanie banalne ale na skrzyniach biegów znam się średnio :/