Oficjalna cena w ASO Alfy.Napisał cysio
Chyba nie proponujesz żeby koleżanka gnała do Bielsko Białej.Napisał cysio
PS.A jeżeli już mnie cytujesz to informuję, że olej akurat wymieniam sobie sam
Oficjalna cena w ASO Alfy.Napisał cysio
Chyba nie proponujesz żeby koleżanka gnała do Bielsko Białej.Napisał cysio
PS.A jeżeli już mnie cytujesz to informuję, że olej akurat wymieniam sobie sam
Jaj sobie nie robie- bo niby czemu?? Jestem na forum już jakiś czas, i kilka razy prosiłam na forum o porady. Troszkę mam teraz mętlik w głowie i będę musiała przemyśleć co zrobić. Dzisiaj napewno sprawdzę jeszcze raz poziom oleju, bo ostatnio to było jakis miesiąc temu, a przejechałam już przez ten czas z 1000km jak nie więcej.Dziękuję za wszystkie sugestie i pozdrawiam serdecznie
W związku z komentarzem Kolegi Cysio podaję trzeci sposób (jeżeli już licytujemy się na ceny)
Sposób III
Kupujemy olej marki Orlen 10W40 półsyntetyk (100zł)
Moim zdaniem prawie tak dobry jak Motul ale nie sprawdzałem osobiście.
Kupujemy filtr Sędziszów (16zł)
Jedziemy do ASO Fiat gdzie nam go wymienią (50zł)
Kawy prawdopodobnie nie będzie.
Razem: 166zł
Pozdrawiam
Wymien ten olej na w miare dobry (motul, selenia, midland) półsyntetyk (10W40) Alfy nawet jako nowe wyjezdzaly na takich olejach a nie na syntetycznych.
Jedz wymienic tam gdzie albo mają wyciągarke oleju przez bagnet albo do warsztatu ktory choc troche znasz zeby Ci jakis pan Kazio odkrecając korek spustowy nie zgniótł go w jajo bo potem będize Ci olej wyciekać.
Wiem co mowie... dorabialem juz 3 korki
fred
No to ciekawe dlaczego zapłaciłem 3x mniej. :-)Napisał kmito
Czytaj ze zrozumieniem - napisałem wyraźnie olej Selenia 20K 68,69zł / 2litry (puszka), filtr Mann - 20,11zł.Napisał kmito
ASO FAP Bielsko-Biała - Alfa Romeo, Lancia, Fiat. Kawy jest z automatu za 2zł (niestety), ale za to myjnia gratis.
Czemu jesteś złośliwy? Napisałem tylko ile ja zapłaciłem, bo zszokowała mnie cena 100zł za wymianę. Ja poprostu robię po takich cenach.
Do Kolegi Cysio
Przepraszam z złośliwy ton. Jeżeli go tak zrozumiałeś.
Wszystko co pisałem w tym temacie starałem się żeby brzmiało raczej żartobliwie.
Oczywiście podane ceny są jak najbardziej rzeczywiste.
Pozdrawiam
Czyżbyś uparcie trzy razy do p.Kazia jeździł? :wink:Napisał Fred
Ano niestety zdarzają nam się tutaj prowokatorzy czasem.Napisał Izabela
Nie. Mam 4 alfy. W 2 z nich korek był łapany kleszczami i zgnieciony. A jeden korek dorobilem na zapasNapisał kmito
DD
fred
ASO w bdg to ja bym radzil omijać...