Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: [156] Cieszyć się czy płakać? Pożegnanie.

cysio
    Gość

Domyślnie [156] Cieszyć się czy płakać? Pożegnanie.

Niestety nadszedł czas kiedy muszę rozstać się z moją 156. Właśnie teraz jak doprowadziłem ją do super stanu i cieszyłem się nią tak bardzo - dostałem samochód służbowy.
    Z wielkim żalem stwierdzam, że przesiadam się na Seata Leona 1,6 102KM. Z zewnątrz jest OK ale środka nie mogę przeżyć, tak samo jak silnika... Co by tu dużo pisać nie ma porównania pod żadnym względem pomimo, że to nowy samochód.
    Cóż, ale to w końcu służbowe tak więc, kto by nie chciał... Z jednej strony się cieszę, z drugiej żal mi Alfy.

Niestety moja żona nie chce AR bo jest za duża do miasta dla niej (tratatata) i chce ewentualnie wymianę na 147. Może ktoś się znajdzie akurat, ale może mi pomożecie jakich argumentów mam użyć aby ją przekonać i zostawić jej AR.

Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

nie chcę 156 do miasta? ej no bez przesady, ja to bym ją chciała nawet na wieś
    żadna babka nie wygląda tak mega sexi bajla jak w AR 156 czy 147 czy.... , kup jej CB radio hahah a na bank nie będzie chciała sie zamienić

pozdrawiam

ps> nie bądź pantoflarzem i zostaw SW w rodzinie

http://ann156.fotosik.pl/

GT 3.2 V6 Q2 '05 (09.2014)
    MiTo 1.4 T-Jet 155 KM '09 (10.2016)
    Spider 2.0 TS '99 (10.2022)

cysio
    Gość

Domyślnie

Dzięki ANN - piszcie dalej - dam jej poczytać, albo przewiozę ją Leonem. Boszzzzzz.

Patricko
    Gość

Domyślnie

W sumie wiecznie nie będziesz miał tego służbowego auta.
    Wszystko co dobre szybko się kończy Ja bym na Twoim miejscu się tak nie śpieszył, ze sprzedawaniem Alfy, szczególnie jak włożyłeś w nią tyle pracy.

A żona? Hmm...ja powiem tylko, że jakby mi żona kazała sprzedać samochód bo jest za duży do miasta...to...powiem łagodniej...dałbym jej tak do zrozumienia, że auto jest wspaniałe i nie sprzedam go za psie pieniądze. I to jest dobry argument na kobiety Powiedzieć, że będziemy stratni sporo na sprzedaży tego auta, a znaleźć drugie takie to ze świeczką.
    Poza tym widzę, że jesteś z Bielska Aż tak ciasno to tutaj nie jest No chyba, że pod Tesco hehe

Postawić w garażu, i niech czeka. Nic się jej tam nie stanie.
    Na ubezpieczenie roczne można poświęcić, na takie auto nie szkoda.

cysio
    Gość

Domyślnie

Żona już ma Punto i decyzja padła, że to ono pójdzie do żyda na 100% a dla niej miałaby być Alfa. Ale nie - też chce ją sprzedać. A trzymać 3 auta pod domem w centrum, trochę ciężko. Napaliła się na 147 i tyle, ale o ile się nie myle to chyba ten sam rozstaw osi co nie ?

Patricko
    Gość

Domyślnie

Co do rozstawu osi to Ci nie powiem dokładnie, ale wydaje mi się że nie ma wielkiej różnicy, o ile jakaś jest w ogóle, ale miałem okazję siedzieć w 147 i również jest to piękne autko. Nie zamieniłbym mojej 156 SW na nią, ale jeśli nie masz wyboru to na pewno nie będziesz żałować. Miejsca w środku (szczególnie z przodu) tyle samo co w 156. Przyjemność z jazdy ta sama
    Jedyny mankament, to to że nie spotkałem wersji z komputerem pokładowym, no ale nie jest to jakiś problem wielki

(a gdzie dokładnie w Bielsku mieszkasz, jeśli wolno spytać oczywiście)

cysio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Patricko
    (a gdzie dokładnie w Bielsku mieszkasz, jeśli wolno spytać oczywiście)
    Centrum, koło BCK-u. Właśnie ta czarna padaka [czyt: Leon] stoi na chodniku. :-(

Patricko
    Gość

Domyślnie

To nie pozostaje Ci nic innego jak szukać fajnej 147 i ładnie się pożegnać ze 156

cysio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Patricko
    To nie pozostaje Ci nic innego jak szukać fajnej 147 i ładnie się pożegnać ze 156
    No mam nadzieje, że nikt się nie znajdzie... :-)

Patricko
    Gość

Domyślnie

No w sumie zawsze można dać tą cenę zaporową
    I jak się sprzeda to będzie dobrze, a jak nie to jeszcze lepiej