Witam podajcie mi wszystkie morzliwe rzeczy strzałów w filtr powietrza na zimnym silniku, bo juz nie mam pojęcia co robić. Jak odpinam aku na nc nie występują ale po przejechaniu paru km powracają
AR 156 2.0 TS +LPG
Witam podajcie mi wszystkie morzliwe rzeczy strzałów w filtr powietrza na zimnym silniku, bo juz nie mam pojęcia co robić. Jak odpinam aku na nc nie występują ale po przejechaniu paru km powracają
AR 156 2.0 TS +LPG
a komputer podłączałeś
Alfa, czyli walka serca z rozumem
podłączałem i jest ok
Strzały w kolektor ssący? Znaczy zawory ssące niedomknięte w momencie zapłonu, np. przestawiony pasek rozrządu, samozapłon w momencie napełniania ale tutaj by cewka musiała odpalić świecę za wcześnie, więc może błędny sygnał od czujnika położenia wału, poza tym niedopalona mieszanka, tylko że tutaj to strzał w kolektor wydechowy.
a po przestawieniu rozrządu występują inne obiawy? bo mam to tylko na zimnym przez jakies 30s potem jest ok. Po odpaleniu jakies 10-15s jest dobrze potem nastają strzały i za 30 s znowu dobrze i juz cały dzień ok
Jeśli po odpięciu akumulatora nie strzela to znaczy, że instalacja nie domyka gazu. Znajdź bezpiecznik od całej instalacji (pewnie jest osobny kabel od aku), odepnij i sprawdź. Sam piszesz, że jak gazu w zbiorniku brak to problemu nie ma.
Ostatnio edytowane przez premek ; 16-11-2012 o 09:24
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...