To przegrasz tą skrzynkę i ja się zakładam. Ty do mnie jedziesz ze skrzynką a ja Ci wykręcam soczewkę do halogena z 406 coupe (nigdy w tym aucie nie było fabrycznie ksenonu a były soczewki) i tak samo ze 166 gdzie fabrycznie mam ksenon. BĘDĄ IDENTYCZNEJ budowy z IDENTYCZNĄ przesłoną i z IDENTYCZNYM odcięciem wiązki. Mało to. 166 bez ksenonu ma to samo. Rozkręcałem wszystkie więc nie irytuj mniew dodatku przed chwilą byłem JESZCZE RAZ zapalić światła i oba auta mają identyczne odcięcie. Tak więc składaj na skrzynkę bo mnie suszy
a jeżeli chodzi o biksenon to różnica w budowie jest znaczna. Ale dotyczy głównie mechanizmu uchylania przysłony. Nie o tym teraz. Poza tym możesz np na portalu optycznym poczytać testy optyki gdzie w niektórych wątkach pisze wyraźnie że sam układ optyczny (soczewka, przysłona, lustro) nie różnią się niczym pomiędzy halogenem i ksenonem. Pokaż mi konkretny przykład soczewki która nie ma płaskiego odcięcia. Zdjęcie jak świeci, jak jest zbudowana i dowód że wiązka świetlna jest właśnie z tego.