Witam,
GT 2.0jts kupiony z uszkodzonym silnikiem. Po zamontowaniu silnika przejechałem się kilka km- zaczął pojawiać się SS system failure[wcześniej niby SS był OK]. Auto przestawało reagować na wrzucanie biegów podczas jazdy- jednak odczekałem chwilkę i pojazd dalej zaczął jechać po wrzucaniu biegów. Najgorszy dramat to taki, gdy zostawiam auto na biegu to jeśli ponownie chcę auto uruchomić to rozrusznik ani drgnie- na pewno jest to problem od selespeeda. Examiner pokazuje błąd ciśnienia płynu w układzie SS. Układ jest szczelny, sprzegło skalibrowane i odpowietrzone. Ponadto nie słychać pompy przy otwieraniu drzwi i ogólnie dość cicho ją słychać jeśli już w ogólne pracuje. NIE JEST TO WINA POMPY bo ta sama pompa w drugiej alfie[147] pracuje idealnie. Słychać ją doskonale przy zmianach biegów i zawsze przy otwieraniu drzwi po dłuższym postoju.
Auto udaje mi się odpalić jeśli pobawię się na examinerze w kalibrację i odpowietrzanie- wtedy łaskawie wrzuci bieg na N.
Ogólnie w tej chwili jeśli zostawiam na luzie auto to odpala, jeśli na biegu to nie ma szans żeby zakręciła ani nie ma szansy na wrzucenie na luz lub wsteczny lub inny bieg.
Z tego co pamiętam to błąd jest P1773. Examinera mam swojego w razie czego.
Ma ktoś jakiś pomysł czego to jest wina?
gdzie jest jakiś przekaźnik od pompy?