czyli nie dostaje paliwa. Ściągnij przewód paliwowy i przekręć kluczyk na zapłon i zobacz czy leci paliwo przez pare sekund.
czyli nie dostaje paliwa. Ściągnij przewód paliwowy i przekręć kluczyk na zapłon i zobacz czy leci paliwo przez pare sekund.
Czyli jeśli masz świece suche to tak jakby nie dostawała paliwa,inaczej świece by były całe mokre i czarne.
- - - Updated - - -
Właśnie spróbuj tak.
Spróbowane, ściągłem przewód paliwo leci zaraz po przekręceniu kluczyka
Kurczę rzeczywiście ciężka sprawa,nic mi już nie przychodzi do głowy.
- - - Updated - - -
Chyba jakieś fatum wisi nad 145/146 koledzy w innych postach też piszą o podobnych problemach/tylko że przy Ts/.
Już mi dzisiaj nerwy puściły i odholowałem auto de mechanika, zobaczymy co wymyśli
Jak będzie diagnoza to pisz co było przyczyną unieruchomienia na pewno się przyda innym,nie martw się Alfy mają swoje kaprysy,jest to bardzo denerwujące i stresujące ale to ich urok.
czyli co wtryski nie dają skoro paliwo na listwe idzie a świec nie zalewa. Pisałes że czuć paliwo czyli gdzieś ono sie wydostaje i jest brak ciśniena na wtryski. Wydaje sie że masz gdzieś przerwany przewód paliwowy na listwie wtryskowej lub ECU nie otwiera wtryskiwaczy podłączenie pod komp powinno pomóc
Wiec tak: Wtryski nie podają paliwa, był podłączony pod kompa i zero błędów.
Co jest odpowiedzialne za otwieranie wtryków?
- - - Updated - - -
Czy czujnik położenia wału może być za to odpowiedzialny?
Besposrednio za sterowanie wtryskami odpowiedzialny jest ECU, do kazdego wtrysku ida dwa przewody= cerwony i zolty, czerwony to plus z przekaznika pompy <dwa srebre przekazniki w skrzynce z bezpiecznikami pod maska prawa strona, drugi jest od zasilania cewek zaplonu> do rzeczy
Jezeli twierdzisz ze pompa dziala to i wtryski maja zasialnie<ten sam przekaznik>, wiec zostaje ECU = zolty przewod, wszystkie wtryski sa polaczone rownolegle czyli podaja paliwo w tym samym momencie. chodzi mi o to ze nie wierze ze padl ci ECU bo jak takby bylo to nie gasla by kontrolka CODE, wiec twierdze ze albo padl przekaznik albo pompa, to ze po zdjeciu wezyka plecialo paliwo o niczym nie swiadczy, w ukladzie jest caly czas jakies cisnienie wiec musi leciec<uwierzcie mi przerabialem taki temat w SUZUKI LIANA>
Jeszcze jest czujnik polozenia walu ale jezeli jest iskra to powinien byc ok, zajrzalbym jeszcze na uszczelnienie<simering> walu bo mowiles ze czujnik byl pokryty jakby olejem <ale to tak na marginesie>
Pozdrawiam
P.S. Sprawdzilem dokladniej wiec jezeli masz iskre to przekaznik o ktorym wczesniej pisalem jest ok <zasilanie cewek zaplonu>, zostaje pompa <czy slyszysz po przekreceniu kluczyka dzwiek pracujacej pompy, latwo to uslyszec>, a jeszcze jest wylacznik zderzeniowy pod siedzeniem kierowcy < przez z niego podawana jest masa na pompe> wiec jesli ma przerwe to pompa nie zadziala>
Ostatnio edytowane przez esco1982 ; 19-11-2012 o 23:19