ja mam w 147 oponki 205/40/17 felgi 7,5 cala et 30 i jest elegancko
ja mam w 147 oponki 205/40/17 felgi 7,5 cala et 30 i jest elegancko
Przy obniżaniu dużo osób wsadza 215/45/17 (ja również) teraz mam na zimę 195/65/15 i komfort o niebo lepszy wiadomo ale na tych 17" da się jeździć nawet przy twardym zawieszeniu tylko trzeba się troszkę przyzwyczaić![]()
Ostatnio edytowane przez Johny01 ; 20-11-2012 o 13:11
Dziwne że nie możesz znaleźć nic o ciśnieniu podczas gdy jest to jedna z wielu informacji w instrukcji, o której sam piszesz.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Johny01, w instrukcji nie znajdziesz info o ciśnieniu dla tego wymiaru opon, jest tylko dla 195/60/15 i 185/65/15. Producent zaleca to samo ciśnienie z przodu i z tyłu przy 15" i 16", ja z racji obniżonego zawiasu mam u siebie przód 2.3 tył 2.2 i na tym mnie się jeździ idealnie. Kombinowałem różnie i jednak to ustawienie jest najlepsze. Co do zwiększania ciśnienia w zimie o 0.2 bara, to jeszcze mrozów nie ma by to robić myślęUstaw auto na równej, twardej nawierzchni i dobierz optymalne ciśnienie (wizualnie, żeby "kapeć" się nie robił). Jak jeździsz częściej po mieście, to lepiej ustawić mniejsze, poprawisz komfort na dziurach, a jak w trasie, to zwiększ do np.2.4, wtedy zmniejszą się opory toczenia.
A próbował ktoś 195/50 r 15
Próbowałem.
Jeździłem tak przez cały sezon letni w zeszłym roku i co moge powiedzieć to nei polecam.
Wygląda fajnie - patrz stopka (zdjęcie od przodu)
Ale każdy krawęznik to jest parodia![]()
147 powodów do zadowolenia
No bo mogę je dostać w dobrej cenie , ja krawężniki od ostatniego razu zacząłem unikać jak ognia....
Ja bym drugi raz nie kupił.
Ogólnie - obecnie po założeniu zimy + setup -30mm skończyło sie tym, że nie mam przedniego zderzaka, a wydech gdzieś troszkę upitolił sie na jakiejś koleinie.
I to przy 195/65
Jest po prostu za nisko.
Czekam na lato, żeby z powrotem zagościło coś większego i móc normalnie jeździć.
147 powodów do zadowolenia