mam dylemat, będę chciał okleić wnętrze folią 3m di-noc
oto moje wizualizacje , kolory znacznie różnią się w rzeczywistości i faktura moze być mniejsza, ale to tylko do oceny wizualnej bardzo ogólnej.
KOLOR: CA-1170 BLACK HIGH GLOSSY
CA-422 PLATINIUM
CA-5492 RED GLOSSY
CA-420 GRAPHITE
CA-424 BROWN
co myślicie?![]()
no wedlug mnie tez kiszka
Wzór tego co wstawiłeś jest zdecydowanie za gruby.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Jak masz wersję Turismo Internazionale to czerwień panelu mogłaby fajnie współgrać z obwódkami zegarów i wyszytymi emblematami AR na oparciach siedzeń.
Ostatnio oklejałem czarną folią (mat/satynowy) Oracal z serii 970 elementy do 159 i mam kilka zdjęć robionych na szybko telefonem. Docelowo ma to być montowane w 159 kolegi z forum i dojdą do tego również listwy z drzwi i kokpitu. Nie wygląda to zbyt efektownie poza autem ale faktura i kolor folii jest moim zdaniem rewelacyjna. Mam nią oklejoną ramkę klawiatury (na próbę wytrzymałości) i mimo bardzo intensywnego użytkowania nie zmienia swoich walorów ani nie nabiera na razie połysku. Pod spodem została ona dodatkowo podklejona klejem akrylowym, żeby uniknąć odwijania się podczas upałów. Na razie 2 tydzień leżą te rzeczy koło kaloryfera i mimo mocnego nagrzania nic się nie odkleja. Niestety nie jest łatwo nią okleić te elementy, bo jest wyjątkowo gładka i cienka, a co za tym idzie wszelakie zanieczyszczenia i nierówności (np ubytki w powłoce lub lakierze od paznokci, biżuterii i kluczy) widać zaraz po naklejeniu. Udało się to wyeliminować ale jest to dość pracochłonne i wymaga cierpliwości. Dokładniejsze zdjęcia dołączę na Imageshack po montażu na auto. Tutaj kilka tymczasowych zdjęć w lepszej rozdzielczości niż załączniki: http://imageshack.us/g/1/9879616/
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 20-11-2012 o 22:59
wiem i napisalem ze faktura rozni sie wielkoscia , kolory tez sie roznia troche lecz dalem tak pogladowo na szybko , szczerze to mysle nad bialym karbonem
- - - Updated - - -
Biały karbon mam u siebie więc możesz sobie zobaczyć jak to wygląda. Ja osobiście drugi raz bym folią nie okejał , tylko bym pomalował całą konsole. Folia od ciepła zaczęła się odklejać , wychodzić bomble ( wszystko nie zbyt duże , ale jednak ) Jak narazie mam to przez pół roku. Fakt oklejałem 1-szy raz , więc może ktoś kto ma większą wprawe w takich zabawach może zrobiłby to lepjej i dokładniej.
Przy tubach folia się marszczyła , odklejała , wyglądało to na tyle źle że miałem wszystko zrywać....Ale Udało mi się wymyśleć srebrne ringi na tuby i wygląda to lepjej , chociaż widać łączenie w jednym miejscu na tych srebrnych ringach ale jak dla mnie i tak jest spoko.
![]()
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK