Znalazłem dokumenty i dowiedziałem się że koleś robił rozrzad w sierpniu tego roku, zrobił cały rozrzad tylko nie wymienił pompy wody, i wariatora, kupiłem auto wymieniłem pompe wody i teraz pozostaje mi wymienić wariator, wiem że jest do wymiany ostatnik mechanik co wymieniał pompe wody powiedział że nie trzeba go wymieniać, dziś byłem u innego widać że koleś zna się na rzeczy i robił z alfami, i koleś mi gada że wymieni wariator ale przy jego wymiania powinno się robić cały rozrzad, ja mówie że był robiony w sierpniu i wczoraj wymieniłem pompe wody, zjebał mnieczemu nie kompletnie ktoś robił, no i powiedział że wymieni mi wariator i napewno pasek bo to trzeba zrobić, a resztę będzie patrzył jeśli uzna że się to nadaje to zostawi ale jak nie to ostrzegł mnie o tym że moge jeszcze zapłacić za rozrzad, rokli napinacze itp wydaje mi ze wtedy pompa nie bedzie trzeba wymienia bo wczoraj ja zrobiłem, no ale zobaczymy, no i wiadomo wymiana oleju i filtra chce wlać Valvoline MaxLife tylko nie wiem czy 5w40 czy 10w40, przebieg 200tyś, +instalacja lpg dobry wybor? możecie doradzić
a pozatym to nie działa mi nawiew na 3 biegu, i ręczny się zaciąga ale nie trzyma, dodam że nię żaluje kasy na alfe jutro z bratem robimy blacharke tz spód bo troszke przygnił
no i chciałbym go pomalować jeszcze przed zimą auto jest czarne, więc mysle ze taki kolor chyba zostawie baza + bezbarwny powinno dać rade chyba
![]()