Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Pompa nie kreci bo jak wskazuje blad cisnienie widzi wysokie. Przyczyna rzeczy moze byc zapowietrzony system ss. Jak byl wymieniany jakis element w ss to jedna z procedur jest depresing cisnienia, po montazu zas procedura odpowietrzenia, kalibracji poszczegolnych silownikow oraz palca aktywatora.P1773 Sensor 1 dla ciśnienia hydraulicznego
sygnał zbyt dużego [ciśnienie hydrauliczne
Sensor 1 Too High.
Dzisiaj trochę pokombinowałem przy SS, zrobiłem wszystkie testy examinerem i wyszły pozytywnie prócz kalibracji sprzęgła. Być może spowodowane to jest mała ilością płynu w układzie bo mi trochę wyciekło, jak doleję to jeszcze raz zrobię. Po wszystkich testach zostawiałem auto na 1,2,R i auto bez problemu odpalało w każdej sytuacji, jednak raz mi się pojawił błąd przy odpowietrzaniu sprzęgła(ten sam co wcześniej czyli niskie ciśnienie w układzie P1773), ale skasowałem i cisza na razie. Przejechałem się- też wszystko OK. Doleję oleju, skalibruję sprzęgło, pojeżdżę i zobaczymy.
Dzisiaj pompa ładnie pracowała za każdym razem, tylko w jednym przypadku jej nie słyszałem- przy otwieraniu drzwi, ale że non stop je otwierałem-zamykałem to zobaczę z rana jak temat wygląda.
Pisałeś, że wszystkie biegi mają wchodzić na zapłonie- ile przerobiłem SS to żaden nigdy nie wrzucał wyżej niż drugi bieg...zbieg okoliczności?!
- - - Updated - - -
aha...jeśli byłby problem od czujnika hamulca to nie pojawiłby się czasami błąd na examinerze ? W razie pojawienia się problemu sprawdzę go, jednak to chyba nie ma najmniejszego związku z ciśnieniem w układzie SS...?
U mnie przy wlaczonym zaplonie dzialaja wszystkie biegi. Natomiast na postoju przy uruchomionym silniku dzialaja tylko 1., 2. i wsteczny.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
I jak kolego, rozwiązałeś swój problem ze selespeedem?
Koledzy może podpowiecie (bo już wyczerpuje powoli możliwości) co może być przyczyną że podczas postoju ciśnienie w układzie SS z 55bar spada do 45bar w ciągu 6-7 sekund i pompka często się załącza a podczas jazdy ciśnienie jest w porządku, trzyma stabilnie i pompka załącza się podczas 3 zmiany biegu. Akumulator ciśnienia był wymieniony jakieś 1,5 roku temu, nie mam żadnych nieszczelności, płynu nie ubywa oraz nie pokazuje żadnych błędów po podłączeniu pod alfadiag.
Nikt nie pomoże?