Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: POTRZEBNY DOBRY FACHOWIEC DO ALFUNI

Izabela
    Gość

Domyślnie

ok dzieki. generalnie w szczecinie padl mi wysprzęglik- strach mialam w oczach ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo. wystraszylam sie bo sprzeglo sie zapadlo w ''p[odloge'' byl taki trzask i bylo po wszytsklim. zgasla mi, wlaczyla sie blokada kierownicy-dla mnie to masakra.acha, no a przeciez niedawno mialam wymieniana sprężynkę w sprzęgle bo mi pękla-i jak zobaczylam to sprzeglo w podlodze to myslam ze mnie trafi i to jeszcze w takim momencie.Ta sprężynke robilam w ASO w Bydgoszcy.niedawno bo 2 tyg temu wymienilam tez u nich sonde, cos bardzo dlugo to trawalo bo praweie 2 godziny, samochod byl na gorze , mecvhanik grzebal cos w podwoziu-a ja bylam tylko z sonda, aaa... i jeszcze jedno na forum dano mi pstryczka w nos, bo gdy pisalam o wymianie sony w ASO, tam gościu zapytal sie mnie jaki to model alfy, a potem ktora sonda jest zepsuta,tak opisalam na forum , natomiast tu mi napisano ze alfa 156 ma tylko 1 SONDE! WIECV CZY TO NIE DZIWNE ZER W ASO NIE WIEDZA O TYM???? TEREAZ PO TYM JAK MNIE OSTRZEZONO PRZED aso W BYDGOSZCZY TO MAM PIETRA CZY MI CZEGOS TAM NIE NAMąCILI.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Jak grzebal w podwoziu to dobrze grzebal bo tam sonde masz. A jak to robil 2h tzn ze lutowal pewnie

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    Jak grzebal w podwoziu to dobrze grzebal bo tam sonde masz. A jak to robil 2h tzn ze lutowal pewnie
    Albo poprostu nie mogli jej odkrecieć , w tej 156 jest jedna sonda ale w nowszych jak wiadomo są trzy stąd ta dedukcja mechaniorów

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Izabela
    Gość

Domyślnie

ok, dzięki za informacje. naprawdę nie ma tu nikogo z Bydgoszczy?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ASO w bydgoszczy po prostu ma pare wpadek jak kolizja silnika i pare innych ale moze kazde ASO tak ma? nie wiem.. wiem tylko ze oni troche chore ceny tu za wszystko mają co nie pokrywa sie z jakoscią ich usług..

napisz dokladnie co jest z tym samochodem obecnie, co jest nie tak??

Izabela
    Gość

Domyślnie

Generalnie w chwili obecnej nic strasznego ''mam taka'' nadzieje sie nie dzieje. oprocz tego ze musze to nieszczęsna linka do otwierania bagażnika zrobić-bo ponoć sie urwala i bagaznik otwieram juz tylko kluczykiem-ale to skocze chyba do warsztatu shella na wojska polskiego, bo to raczej drobnostka. mam Alfe od 3,5 miesiąca, napisze co w niej wymieniłam-bo padło : 2 łączniki stabilizatora,później sprężynka w sprzęgle, 2 tyg temu sonda lambda, tydzień temu-o zgrozo, padł wysprzęglik-opisałam to powyżej. mialam jakieś wątpliwości co tozachowania Alfy,np zdarzyło się czasami-podczas stania na światłach potrafiła się nagle zacząć talepać łącznie z gałką skrzyni biegów, miałam jakieś spadki obrotów gdy jechałam 60km/h miałam 3 bieg nagle sama zaczeła mi zwalnic i obroty spadac do troszkę ponad 1000-dziwna ta sytuacja była to tak jakby ktos złapał za tył saqmochodu i ''przeciwdziałal kierunkowi mojej jazdy, z 60 km/h robilo się 40km/h-30km/h '' jak byłam te 2 tyg temu z sondą w ASO Bydgoszcz-i to wszytsko opowiedziałam,podłączyli ją do komputera i ponoć oprócz zepsutej sondy nic nie wykazało. chciałam aby ktoś kto bardzo dobrze zna się na Alfach obejrzał ją bo nie chce mieć więcej nagłych niespodzianek w najmniej oczekiwanych sytuaqcjach.Ale już mi tu opisywano zę to może dużo kosztować. więc może lepiej dam sobie spokój. pozdrawiam i

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ciezko cos doradzic skoro usterki raz są a raz ich nie ma ale jak chcesz to moge zobaczyc ten silnik jak chodzi chociaz.. w Bydgoszczy jest problem z mechanikami od alf i tez juz na tym forum paru ludzi sie pytalo gdzie mają je serwisować ale niestety nie ma raczej jednoznacznej odpowiedzi..

a takie podstawowe rzeczy jak olej i rozrząd, filtry, było zmieniane po zakupie??

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Myslę że to raczej przewrażliwienie , przyjedz na zlot do Częstochowy to Alfinę przejzymy dogłebnie :wink:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995