Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Kilka pytań odnośnie przekładek/przeróbek 147 5D

wojtekml
    Gość

Domyślnie Kilka pytań odnośnie przekładek/przeróbek 147 5D

Witajcie.
    Mam kilka pytań, bo szykuje się większa robota.
    Pierwsza rzecz to przekładka foteli z anglika. Z tego co zauważyłem można przełożyć np. skórę z anglika do wersji europejskiej przekładając tylko same fotele, bez mocowań i szyn. Widziałem 4 śruby które po odkręceniu powinny pozwolić na rozebranie samych foteli i przekładkę.
    Druga sprawa to ogrzewanie foteli. W oryginale nie ma podgrzewania, w angliku jest. Czy ktoś wie jak podłączone są te fotele? Czy steruje jakiś przekaźnik czy po prostu 12v od bezpiecznika w konsoli bezpieczników?? Co do przycisków to da się je przenieść do plastików z oryginału.
    Trzecia sprawa podłączenie suba oryginalnego do tyłu. Sądzę że kable będzie trzeba ciągnąć, ale znajdują się przy subwooferze. Jak jest z montażem takiego suba? Są jakieś problemy, bo w sumie jest oryginalnie montowany w bagażniku w tych wersjach.
    Pozostaje jeszcze sprawa zmieniarki ale to jest akurat bezproblemowe tym bardziej że wtyczka podłączana do navi z tyłu.
    Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar lucas147GTA
    Mieszka w
    Pabianice/Lodz
    Auto
    alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA , Giulietta QV ,Giulietta QV Competizione

Domyślnie

wszystko do zrobienia z fotelami sobie poradzisz choc na alle.. mozna trafic z wersji europejskiej i wtedy nie masz fotela pasazera wysluznnego z subwooferem jest troche przerobek trzeba miec oryginalna wiazke temat byl juz opisany na forum lacznie ze zdjeciami co gdzie jest i w co sie wpiac

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Wszystko zależy ile co ma kosztować jeśli skóre z anglika masz super stan i cenę o połowę niższa od europejskich to bierz.. ja trafiłem taką okazję i nie żałuje.. dwa dni na spokojnie skladania, rozkładania i mam piękną skóre i oba fotele z full regulacją..

Pamiętaj że fotel kierowcy swój i ten od pasażera z anglika musisz rozłożyć oparcie i przełożyć stelaż wewnętrzny jeśli chcesz mieć regulacje ledźwiową ale wszystko do zrobienia

Podgrzewanie 12v ze skrzynki bezpieczników..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"