no kurde troszke krótszy jest ;D
no kurde troszke krótszy jest ;D
Tak czytam i patrzę a nie da się poprostu upierdzielić drążka powyżej tej kulki? skrócenie lewarka powyżej kulki zaraz pod wieloklinem z którego zdzieram gałkę?
Może czegoś nie rozumiem ale powinno się udać.
Skok biegów będzie ten sam wiadomo ale skrzynia będzie krótsza - ładniejsza.
A ja się zapytam co w tej modyfikacji jest opatentowane ? Brak zrozumienia słowa "patent" czy szanowny kolega złożył wniosek do urzędu patentowego w związku ze swoim wynalazkiem ?![]()
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
jak na moje oko słowo "patent" ma tu wymiar troche inny , a mianowicie jak mniemam chodzi o to że to jest sprawdzony sposób na skrucenie.też mam zamiar coś takiego u siebie działać ale dopiero po nowym roku bo samochód musi codziennie jeździć
Po kiego wuja niszczyc ładne rzeczy i robic takie szkaradztwa.
Po tym fachowym spawaniu TIG to nie zdziw się jak któregoś pięknego dnia lewarek ci w garści zostanie. Te smarki są cudne.
short shifter, nie wiem czemu ale od razu mi się to skojarzyła z agro tunning, hahaha.
Ostatnio edytowane przez Wujek ; 29-11-2012 o 22:14
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Muszę się niezgodzić kolego. Agro tuning to rozumiem jakieś kuriozalne wizualne przeróbki. Shortshift dobrze zrobiony (rozumiem twoje uwagi do tego spawu) jest odczuciem kierowcy podczas jazdy. Co za tym idzie jest to subiektywne zaspokojenie potrzeby kierowcy a nie żaden tuning.
Dla przykładu moj odbiór lewarka zmiany biegów w mojej 147 z 2006 roku jest bardzo negatywny. Lewarek lata "luźno" jest zdecydowanie za wysoko w stosunku do podłokietnika i fajnie było to zmienić. Luz oczywiście jest wadą zużycia a nie konstrukcyjną, ale jest tragiczny.
to prawda ze w 146 1.7 boxer po zrobieniu tego zabiegu będą ciężej biegi wskakiwały? bo nic nie zmieniane trzeba uzyc troszke sily zeby wrzucic
saroo dzięki za wytłumaczenie![]()