Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: Ku przestrodze - kupowanie używanych kół - kac po zakupie

MarekK
    Gość

Domyślnie

toteż tłumaczę, bo i o policji czytałem w postach, że zamiast strachów trzeba zwyczajnie porozmawiać!
    Nie mondraluj się niepotrzebnie drift-r...

- - - Updated - - -

Sorry drift-r! Myślałem, że waliłeś do mnie...Niedoczytałem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Marek - jest opcja edycji postu

MarekK
    Gość

Domyślnie

troche ciemny jestem, wiesz!

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Dokładnie. Dzwon do gościa i jak nie masz daleko - umów sie na weekend. Moze nie bedzie tak zle jak sądzisz.
    W końcu do stracenia juz nic nie masz.

MarekK
    Gość

Domyślnie

Jeszcze w kwestii lakierowania felg. Była propozycja metodą proszkową... Jest niedroga, ale efekty są kwestią gustu. Wychodzi taka "srebrzanka".
    Zanim zrobisz zamówienie zobacz w lakierni efekt finalny. Proszkowe jest dobre w przypadku bardzo ztyranych obręczy.
    Może lepiej poszukać dobrego lakiernika, który za 800-1000 zł z lakierem pomaluje na dowolny kolor. Można pokombinować z czernią, tytanem, idt. bo te felgi są bardzo efektowne. Dla mnie z 17tek nr 1. A jak się uprzesz, to wbrew ekologom doda takiego utwardzacza, że i gwoździem nie zadrapiesz. Oni już wiedzą co i jak.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez MarekK ; 30-11-2012 o 17:21

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał MarekK Zobacz post
    Jeszcze w kwestii lakierowania felg. Była propozycja metodą proszkową... Jest niedroga, ale efekty są kwestią gustu. Wychodzi taka "srebrzanka"
    To zależy jakiego lakieru się użyje. Jak użyje srebrnego to będzie jak srebrzanka

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Weź pod uwagę że opony miały być ideał, a felgi też niczego sobie + FVAT + obniżka

Z ciekawości Tomek, oprócz samochodów masz też czasem felgi/koła? Miałem zapytać Cię jak byłem u Ciebie parę tygodni temu, ale jakoś co chwila miałeś klientów i w końcu zapomniałem. A jak nie to o jakim zestawie pisałeś? Dddatkowych 300 bym napewno nie żałował, stąd właśnie wybrałem tą aukcję która wydawała się w miarę przyzwoita, a cena nie okazyjna. Może za bardzo ufam obcym.
    Na 17-ki obuwam obecnie 215/55R17. Są dużo lepsze na nasze drogi, a i tak średnica całego koła jest deczko mniejsza, niż średnica oryginalnych 18-ek. Felgi takie jak kupiłeś to koszt c.a. 1500 PLN za ładne używki. Opony - komplet 215/55R17 np. firmy Nexen - na Alledrogo kupisz nowe letnie za 1350 PLN (sezon się skończył to ceny poszły w dół). Tańsze felgi to szprychy 17" - 1200 komplet. Odnowa felg - piaskowanie, malowanie - po 150 od sztuki.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał oops2k Zobacz post
    Dokładnie. Dzwon do gościa i jak nie masz daleko - umów sie na weekend. Moze nie bedzie tak zle jak sądzisz.
    W końcu do stracenia juz nic nie masz.
    Wstępnie się zgadałem. W razie czego nie ma problemu żeby odesłać na swój koszt. Gość w PL jest dopiero w przyszłym tygodniu, więc wyjazd weekendowy nie wchodzi w grę. Poza tym to chyba dobrze ponad 300km w jedną stronę, raczej by mi się nie chciało jechać.
    Po w miarę dobrych odczuciach z dzisiejszej jazdy na tych kołach, olaniu zarysowań na jednej feldze i 2 opon bardziej startych, dziś już jestem trochę bardziej optymistycznie nastawiony do tego zakupu. Może to nie jakiś deal, ale też już jestem zdania że strasznie nie umoczyłem. Prześpię się jeszcze z tym do poniedziałku, bo narazie to chyba trochę zbyt w emocjach wszystko się działo, zarówno zakup jak i wczorajsze rozczarowanie i temat na forum.

Dzięki wszystkim za porady i podpowiedzi.