wielkie dzięki
- - - Updated - - -
podeślij jeszcze raz bo nie działa dzięki
wielkie dzięki
- - - Updated - - -
podeślij jeszcze raz bo nie działa dzięki
ja dzień wcześniej obficie psikałem wd i poszło bez problemu. Jak czujesz jakiś opór wkręć świece raz jeszcze i ponownie wykręcaj, nic na siłę a wykręcisz. ja w taki sposób wykręciłem wszystkie bez jakichkolwiek problemów. Polecam klucz yato YT 1573 - idealny do tego celu. Koszt to około 20 pln w zależności gdzie się zaopatrujesz
http://centrumkolorow.pl/pl/p/KLUCZ-...1573-YATO/2999 - tak wygląda
Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....
wielkie dzięki tak zrobie
dzisiaj po pracy postanowiłem się zmieżyć z wymianą świec żarowych po przeczytaniu wielu postów że lubią się ukręcać trochę miałem stracha ale wziołem się do roboty i lekko nie było strasznie zapieczone przy wykręcaniu piszczały aż do końca gwintu ale się udało . Wielkie dzięki za podpowiedzi przy wymianie .
Czeka i mnie wymiana i w związku z tym jedno pytanie: używać jakiegoś smaru przy montażu nowych świec czy obejdzie się bez?? Ktoś na forum pisał o smarze ceramicznym...
ceramicznym albo miedzianym ja osobiście nie dawałem ponieważ nie miałem jak masz to daj bo naprawdę strasznie piszczały przy wykręcaniu aż strach było wykręcać że się zaraz ukręcą
A co się stało? Ma to jakieś znaczenie w przypadku montażu świec? Blok silnika jest może aluminiowy?
Edyta:
No i dziś jestem po wymianie świecDzięki wszystkim za porady.
Tydzień temu napsikałem w gniazda jakiegoś penetratora i dziś poszły bez większych problemów.
Cierpliwe wykręcanie - wkręcanie po kawałku i się udało.
Boro.m - dzięki serdeczne za namiary na taki klucz, bo u siebie nie mogłem dostać nic odpowiedniego.
Ostatnio edytowane przez paw2x ; 08-12-2012 o 23:27