montował ktoś z Was ksenony?
można wyłączyć jakoś światła tak aby tylko migacze włączały się po naciśnięciu przycisku na pilocie?
montował ktoś z Was ksenony?
można wyłączyć jakoś światła tak aby tylko migacze włączały się po naciśnięciu przycisku na pilocie?
ksenony to grubsza sprawa, tania chińszczyzna sie nie nadaje bo w H7 długie są w jednej żarówce, de-facto potrzeba tu bi-xenonów, oryginalne lampy można kupić w miarę tanio ale nie ma jak ich podłączyć - maja inne wtyczki, nie ma samopoziomowania i raczej body comp się będzie burzył... nie wspominam o spryskiwaczach bo z tym to ogolnie duzo roboty:/
chyba ze ktoś to już rozpracował?
co do drugiego to chyba jest w kompie na zegarach - greeting lights
Lutraki, ja bym się nie pchał w ksenony, bo i po co? Soczewki + ewentualnie halogeny świecą bardzo dobrze. Szkoda wydawać kasę na extra instalację pod ksenony. Lepiej przeznaczyć choćby na dobry sprzęt audio, felgi.
A co drugiego, to tak jak napisał Ciastek - "greeting lights" w menu. Ale to tylko można wyłączyć światła. Migacze chyba wówczas nie włączają się (nie sprawdzałem)
Ja mam wyłączone światła powitalne. Zapalają się na chwilę tylko migacze tak jak przy zwykłym alarmie.
Nie ma co porównywać światła ksenonowego do halogenu. Oczywiście nie mówimy tu o chińczykach tzw zenonach.
Ja mam auto wyposażone w fabryczny zestaw ksenonów. W poprzednim samochodzie miałem założone chińskie ksenony i to nie było dobre rozwiązanie.
Światła oślepiały, przetwornice oraz żarniki padały, brak przeglądu.
W Mito nie wiem jak świecą światła halogenowe ale ksenonowe świecą bardzo dobrze.
Ja do Mito zamontowałem jedynie lepszej jakości żarówki, różnica piorunująca jednak na xenie ( Giulietta) jest znacznie lepiej.