wheelerwasp02, nigdzie nie jest powiedziane, że gwint musi mieć regulację twardości. I miałem na myśli zawieszenie normalnego producenta - jakieś Koni, KW, Bilstein...
wheelerwasp02, nigdzie nie jest powiedziane, że gwint musi mieć regulację twardości. I miałem na myśli zawieszenie normalnego producenta - jakieś Koni, KW, Bilstein...
Vogtland to wg. mnie całkiem niezły wybór.
Masz obniżenie -40mm, dobrane do tego amorki i cena - ok 1500zł u polskiego przedstawiciela![]()
Śmigałem na tym po torze, wg. mnie bardzo fajny zawias. Nie za twardy na zwykłe drogi, nie za miękki na tor.
Ja niestety kupowałem przez przedstawiciela PL którym jest firma PITSTOP.. ale szczerze i z całego serca odradzam zakup u nich.. zwłaszcza że u niego tej promocji napewno nie będzie.. a poza tym u niego wygląda to tak że płacisz przelew 100% kwoty + wysyłka 100zł jakoś.. i potem paczka idzie prosto z Niemiec do Ciebie.. i jakimś cudem moja paczka szła prawie 3 miesiące.. a realnej siedziby ta firma nie ma więc nawet nie było kogo jechać opierdzielić.. telefon milczał zdarzało się.. i już myślałem o policji itp.. ale nagle któregoś dnia przyszła paczka..
Także jeśli masz chęć to kupuj przez tą stronę bo ceny są śmieszne.. aż mnie gdzieś, coś boli że nie mogę teraz kupić tego najwyższego modelu
@siewcu
No oczywiście nie musi mieć regulacji twardości.. ale jeśli ktoś zamierza jeździć autem po ulicy a nie torze i chciałby zachować część komfortu i plomby w zębach to bez regulacji twardości nie wchodzi w gre..
U mnie przy ustawieniu twardości na prawie minimum mam mocno obniżone zawieszenie z komfortem Bilsteina B6 ze sprężynami eibach pro kit + oczywiście 18".. a jak chce to przekręcam 4 pokrętła i mam beton.. Takiej zalety nie da się przecenić..
Zrobię może małe resume z tego co wybadałem:
-MTS 639 zł
-Supersport 869 zł
-bilstein b4 1100zł (z odbojami i osłonami)
-vogtland 1300 zł (1680 zł z Niemiec ze sprężynami, z Anglii 1565,5+62,5=1628 zł)
http://www.carparts-tuning.co.uk/en/...ck%20absorbers
- gwint Highsport ~1600 zł
http://www.carparts-tuning.co.uk/en/...r%20alfa%20147
-gwint Silverline ~1780 zł
http://www.carparts-tuning.co.uk/en/...r%20alfa%20147
-AP fahrwark cośtamprzód DA15003 299zł/szt, tył 340zł/szt, wysyłka z Niemiec 120 zł. Komplet 1398 zł
-Koni Sport przód 580zł/szt, tył 800zł/szt. Razem 2760 zł – poza budżetem J
- gwint Konigsport ~2680 poza budżetem
Co moglibyście z tego polecić? Mogę w sumie nawet kupić ten gwint highsport jak sprzedam sprężyny eibacha. Kupował już ktoś kiedyś przez tą stronę?
Ostatnio edytowane przez largo ; 07-12-2012 o 18:19
Jeśli chodzi o twardość zawieszenia masz oczywiście rację, nie sposób podważyć
Ja miałem bardziej na myśli to, że kupując gwint producenta lepszego niż jakiś MTS czy innych tego pokroju, można zachować część komfortu. Miałem do czynienia z KW v1 i jest twardo, fakt - ale da się na tym jeździć po dziurawych wrocławskich drogach(gorsze odczucia miałem w skodzie citigo na fabrycznym zawieszeniu).
Swoją drogą niezmienny pozostaje fakt, że w 99% procentach przypadków wszystko sprowadza się do budżetu i każdy kupi to, na co go stać... Będzie kasa na MTS za 639zł to kupi taki zawias, będzie kasa na KW v3 za ~7500zł to kupi KW...
Highsport - kosztuje 278,43 kurs NBP 5.1673 daje kwotę 1438,73zł
Silverline - kosztuje 332,22 kurs NBP 5.1673 daje kwotę 1716,68zł
A na stronie mają do Polski darmową wysyłkę dla zakupów powyżej 299euro więc te zawieszenia się łapią. Więc tak w skrócie - ten najtańszy model kosztuje tyle co najtańszy gwint TA-Technix. Jak ktoś chce gwint to lepszej ceny nie znajdzie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Nie licz po kursie NBP, bo żaden kantor po takiej cenie nie sprzedajeJa doliczyłem 15€ przesyłki, bo nigdzie nie widziałem informacji o darmowej przesyłce. Gdzie to masz?
Te gwinty są godne polecenia?
Info odnośnie przesyłki w shiping cost
Zresztą jest info przy ofercieczyli darmowa wysyłka
Co do przelicznika to właśnie się zastanawiam jak to przelicza PayPal bo taka forma płatności chyba byłaby dość wygodna.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja mogę przez SEPĘ zapłacić, jeśli będę miał tyle na konciePowiem, że te silvery mnie kuszą
![]()