Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Temat: Zakup 156 1.9JTD

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel8513 Zobacz post
    Człowieku Posłuchaj mnie !!!
    to sa najgorsze auta jakie kto kolwiek wyprodukował nie kupuj tego alfe sprzedaje sie jak sie rozlatuje
    daj spokój kup niemieckie auto i bedziesz szczesliwy
    wiem to z własnego doświadczenia
    jechałem swoją zgasła pod czas jazdy i nikt nie wie co jej jest od 3 tyg nie mozna tego gó*na uruchomic
    nie polecam..
    Powiedział "Alfaholik"

Nielot
    Gość

Domyślnie

ale objawów nie podał ani nie napisał czy już coś sprawdzał czy po prostu zostawił auto i psioczy że od 3 tygodni nie odpala(jak się nic w tym kierunku nie robi to jak ma odpalić? "dwie zdrowaśki nie wystarczą" trzeba zajżeć pod maske...)

Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto

Domyślnie

w alfe to jedynie mozna kase na naprawy ładowac do jazdy sie wcale nie nadaje jak zawieszenie taki i motor porażka
    Widocznie kupiłeś zajechany wóz, którego za pewne nikt Ci na siłę nie wcisnął

Odnośnie motoru to próbujesz się chyba zbłaźnić twierdząc że JTD to zła konstrukcja natomiast odnośnie zawieszenia, trzeba wziąć pod uwagę to że nie było ono projektowane przede wszystkim na nasze polskie drogi Z resztą każdy wielowahacz jest słaby w zamian za dobre właściwości jezdne Nie twierdzę tym samym, że zawias w AR jest super wytrzymały...

- - - Updated - - -

jechałem swoją zgasła pod czas jazdy i nikt nie wie co jej jest od 3 tyg nie mozna tego gó*na uruchomic
    Ciekawe w ogóle jakiego "nikta" ma myśli

Wg. mnie nie ma auta którego nie można uruchomić... a tym bardziej już po 3 tygodniach
    Tylko trzeba wiedzieć gdzie "przyłożyć ucho" a do tego często przydaje się diagnostyka komputerowa

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Nielot Zobacz post
    jeśli nie masz ochoty wymieniać rzeczy na bierząco tak jak producent zaleca to lepiej kup sobie jakiegoś starego hitlerwagena;P
    Dokładnie Miałem kiedyś niemiecki bezobsługowy (przeze mnie) samochód Vectrę A

Nielot
    Gość

Domyślnie

przecież wszystkie tdi, cdti itd opierają się na JTD dlaczego? bo koncern fiata jako pierwszy wynalazł i wprowadził system common rail;D. konstrukcje są dobre. a koledze mogło na tą usterkę pare rzeczy wpłynąć więc czekam na objawy i wyniki oględzin

Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Nielot Zobacz post
    czekam na objawy i wyniki oględzin
    Przecież i tak ich nie poda, bo żeby coś sprawdzić to trzeba wiedzieć gdzie szukać A kto mu pomoże jak tu na forum sama ciemnota przesiaduje Myślę, że będzie musiał mieć unieruchomione auto jeszcze ze 3 tygodnie, zanim ktoś kumaty przeczyta jego posty-a przecież na forum to tylko 5% userów posiada jakąkolwiek wiedzę merytoryczną

Nielot
    Gość

Domyślnie

dzisiaj nawet audi z 2004 się pier..li (znajomy ma audi i mówi że nowe wszystkie są tak zaprojektowane żeby ładować kasę i że jego audi nie jest wyjątkiem)

Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto

Domyślnie

Czasy się zmieniły i nie mu już bezawaryjnych samochodów, które można było naprawić w razie "W" kluczem 10/13, wkrętakiem i młotkiem

Nielot
    Gość

Domyślnie

dlatego jeśli kolega chce jeździć bezawaryjnie: niech kupi sobie "gulfa 3" w wersji "bieda" ubierze "ortalionowe" dresy z 3 paskami ,kolorowe adidaski i białe skarpetki;P. niech nie zapomni czapki z daszkiem ubrać wieczorem żeby księżyc nie oślepił podczas jazdy;P przepraszam za ten sarkazm ale ta legenda na temat niezawodnych "dresswagonów" mniej więcej na tym modelu się kończy. w sumie to nic nie mam do takich aut jak np vw albo bmw ale subkultura która tym jeździ odstrasza mnie od tych samochodów;D

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

Człowieku Posłuchaj mnie !!!
    to sa najgorsze auta jakie kto kolwiek wyprodukował nie kupuj tego alfe sprzedaje sie jak sie rozlatuje
    daj spokój kup niemieckie auto i bedziesz szczesliwy
    wiem to z własnego doświadczenia
    nie polecam..

- - - Updated - - -

w alfe to jedynie mozna kase na naprawy ładowac do jazdy sie wcale nie nadaje jak zawieszenie taki i motor porażka
    i nie hejtujcie mnie panowie bo to jest prawda codziennie na forum jest po 100 postów typu "bella zgasła i nie chce odpalic" , "nie grzeja swiece" , zawieszenie puka itp naprawde posłuchaj kogos kto ma z tym doczynienia , w razie uszkodzenia nikt ci nie pomoże z forum bo tak naprawde to nikła wiedza uzytkowników może z 5% forum cos potrafi doradzicc ale reszta to porażka a i koszty naprawy sa naprawde bardzo wysokie
    no a jak kolega kupi astrę,vectrę lub corsę 1.3cdti lub 1.9cdti to będzie miał dobre auto z dobrym silnikiem????
    pewnie tak bo jest niemieckie,ale o tym,że pod maską włoch(jtd) siedzi to już nikt nie powie!!!!!
    niewiedza niektórych panów(szczególnie autora cytowanego posta jest żenująca).A jak kolega kubi passata b5 lub audi a4 w "tedeiku" to dobrze zrobi?
    obydwa będą mieć po 150tys przebiegu,ale...na każdym kole!!!!O tym,że obydwa maja gówniane zawieszenie też pewnie nikt nie powie no bo nie wypada,przecież to vw!!!! AR 156,147=dwa wachacze na jednym kole,b5,a4=cztery wachacze na jedny kole.
    No i co kolego?taniej wyjdzie serwis?BZDURA!!!!Rozrząd? też do jtd wychodzi taniej,więc bzdur o drogiej alfie nie pisz bo się ośmieszasz.
    A na koniec rada,podpowiem Ci czemu Twoja alfa stoi 3tyg.....Szofer jej nie odpowiada i woli postać niż dupę b......owi wozić i tyle.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez jankes1979 ; 08-12-2012 o 19:18

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Po prostu go nie stać na Alfe i tyle. A młotkiem i kombinerkami nie może naprawić to się wkór....ł za swą nie moc. Wyładował się na forum, tylko nie bardzo wiadomo czemu, bo kto chce naprawić szuka rozwiązania, a nie wymówek że stanęła i nie chce zapalić. Jak by był facet z jajami to by się po 3 tygodniach pozbierał otarł krokodyle łzy i zabrał do rzeczy. A tak mamy na forum kolejnego co uważa że VW boskie auta a włoskie to szajs. Zadał bym mu pytanie skoro taki ten kolega teraz mądry, po co kupował Alfę skoro znał zapewne jej "złą sławę" ?